Celebrity News

Iza maske SUROVOG PROFESIONALCA, KRILA SE KRHKA ŽENA: Divnina životna priča NATERAĆE VAS DA ZAPLAČETE

Iza maske SUROVOG PROFESIONALCA, KRILA SE KRHKA ŽENA: Divnina životna priča NATERAĆE VAS DA ZAPLAČETE

Poznata voditeljka Divna Karleuša preminula je trećeg marta 2019. godine, a ovo je njena životna priča.

Prateći znakove pored puta, novinarka i nekada jedan od najslušanijih glasova Radio Beograda, Divna Karleuša, pronalazila je rešenje za svaki životni problem. Iz svake nove bitke izlazila je ako ne s osećajem pobede, onda bar spokoja i mira. Nije se ljutila na sudbinu što joj je bol servirala možda i češće nego radost i u teškim situacijama nije u drugima tražila krivca.

Učeći na svojim greškama, u pedesetim godina svog života za sebe je tvrdila kako je srećna žena. Pre svega je ponosna na to što je od svojih ženskih predaka nasledila večitu borbu za ljubav. Upravo ju je ta osobina, nakon nimalo lakog odrastanja bez oca kraj majke i mlađe sestre, odvela pred oltar sa policijskim inspektorom Draganom Karleušom, s kojim je dobila ćerku, danas slavnu pevačicu Jelenu Karleušu.

Od ideje da preveliku ljubav prema svojoj mezimici ne podeli s drugim detetom, poznata novinarka godinama nije odustajala sve dok nije dobila unuke.

Znanje i talenat da proceni veliki muzičku hit, Divna je iskoristila pomažući brojnim uspešnim pevačima, ali i utičući na razvojni put svoje jedinice. S obzirom na to da se rano razvela, trudila se da svojoj ćerki nadoknadi sve ono čega je ona kao mala ostala uskraćena prerano izgubivši oca.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Divna Karleusa (@divnakarleusa) дана 10. Сеп 2018. у 1:53 PDT

- Rođena sam u Sloveniji, a jedno vreme živeli smo u Zagrebu i Puli. Tata je kao vojni pilot često dobijao prekomande, ali uvek smo se vraćali u Zemun, gde je zapravo oduvek bio moj dom. Naime, moj otac Jurij bio je Slovenac, a majka Darinka iz Doboja. Upoznao ih je u Zagrebu mamin brat koji je takođe bio pilot. Počeli su da se zabavljaju, a ubrzo su organizovali i skromnu svadbu. Do kraja života mama je čuvala nisku bisera, jedini nakit koji je imala na venčanju – pričala je Divna 2009. godine, ponosna na svoje mešovito poreklo koje vuče korene iz lepe ljubavne priče.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Divna Karleusa (@divnakarleusa) дана 26. Јан 2018. у 3:22 PST

Podsećamo, pevačica Jelena Karleuša je pre samo nekoliko meseci govorila o maminoj bolesti. Pred 2019. godinu, ona je istakla koliko joj je njena majka pomagala kroz život i karijeru.

- Divna je bila ta koja je usadila u meni da je žena ta koja mora da bude jako samostalna i da se puno bori, da je niko ne drži u šaci. To je možda i najbolji savet svim ženama, u braku, ljubavi i odnosima - rekla je Karleuša tada i dodala:

- Ona je neko ko je pravi primer kako neko treba da bude vetar u leđa svom "čudnom detetu". Ja nisam bila obična devojčica i u školi sam bila drugačija. U vreme kada sam počela da pevam, usred inflacije, koja je bila prejaka, sećam se da je pozajmila za moj prvi album, bez pitanja kako ćemo to da platimo. Ona mi je verovala slepo, a ja sam imala 15 godina. Ja sam nju ubedila da ću da uspem i da ću sve to vratiti i nije pogrešila. Šta god da sam radila, ona mi je utuvila u glavu da sam najbolja i najlepša. Ja bih volela da svaki mladi pevač ima roditelje koji će tako da veruju u svoje dete.

Jelena je pričala i o Divninoj bolesti i nadala se da će njena majka pregurati težak period.

- Manje više se zna, Divna je duži niz godina bolesna, a mi se veoma dobro borimo sa tim i držimo sve pod kontrolom. Ja sam ćerka jedinica, meni je majka centar sveta, rekla sam da je to nešto što je moj životni cilj - da njoj bude dobro - izjavila je Jelena u emisiji "Glamur".