Celebrity News

Bjela otkrio šta nas čeka u DRUGOJ SEZONI "Senki nad Balkanom", pa IZNENADIO SVE PRIZNANJEM

Bjela otkrio šta nas čeka u DRUGOJ SEZONI "Senki nad Balkanom", pa IZNENADIO SVE PRIZNANJEM

Dragan Bjelogrlić se sa celom ekipom rano ujutru okupio u kasarni u Beogradu, u kojoj su neumorno snimali. Scene u kojima su glavni likovi Dragan Bjelogrlić i Srđan - Žika Todorović snimane su u mrtvačnici, a oba glumca bila su vrlo skoncentrisana na sam projekat. Žika, koji igra patologa Babića, sve vreme je bio sasvim ozbiljan. Ipak, nakon što je prošlo podne, napravljena je pauza kako bi se glumci odmorili od zahtevnih snimanja.

- Na setu je uvek oko 70 ljudi koji čine ekipu, ali danas nas nema mnogo, glumaca nije bilo mnogo, nas četvoro ili petoro. Kasarnu smo odabrali jer nam, kao i u prvoj sezoni, igra enterijer i lešaru - kaže Dragan Bjelogrlić za "Blic", koga smo pitali da li mu je kao reditelju serije u ovoj sezoni teže.

- Generalno je teško jer nekako i cela ekipa i ja se dogovorimo da ćemo pokušati da pomerimo granice i prevaziđemo sami sebe. Od produkcionih uslova, pa do toga kako to snimiti za uvek mali broj dana i uvek nedovoljno sredstava. Prosto, naviknete se na to, ali kada postavite visoke ambicije, s tim se uvek susrećete. Mi smo tek na pola, a već smo svi mrtvi umorni - dodaje Bjelogrlić kroz smeh.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Senke nad Balkanom OFFICIAL (@senkenadbalkanom) on Nov 13, 2018 at 9:05am PST

Reditelj i glumac objašnjava i s kojim problemima se susreće u drugoj sezoni u odnosu na prvu.

- Različiti su problemi. Kada smo radili prvu sezonu, svi smo imali dilemu da li to što radimo može da uspe i da li će ta formula da uspe. Sada imamo drugu vrstu opterećenja - da su očekivanja velika. Kad god radimo ovu seriju, sve je jako komplikovano. Ovo je jedan od najtežih projekata u mom životu. Ne volim da koristim reč „karijera“, to mi bezveze zvuči. Senke su jedan izuzetno težak projekat i svaki put kada radim, kažem da više neću. Ali, eto, na primer, ne znam da li će biti trećeg nastavka. Ako me sada pitate, sigurno bih rekao da ne, pošto je jedan vrlo kompleksan i zahtevan posao u samoj fazi priprema, pisanja, a onda i u realizaciji. Standardi koje sami sebi postavimo su toliki da ih je jako teško dosegnuti - dodaje pomalo zamišljeno Dragan.

Glavni likovi će se u novoj sezoni susresti sa različitim opterećenjima:

- Ovi naši likovi u “Senkama” su svi granični, malo na tamnoj, malo na svetloj strani. Tako da otprilike ono što krasi seriju je da tu ne postoje klasični negativci niti klasični pozitivci. Ipak, svakako će inspektori biti na pravoj strani.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Senke nad Balkanom OFFICIAL (@senkenadbalkanom) on Aug 16, 2017 at 3:46am PDT

Slovenci su nas dočekali kao rod rođeni

Čitava ekipa nedavno je snimala u Sloveniji, a Dragan otkriva i kako je to izgledalo:

- Tamo je bilo jako lepo, pošto su “Senke” tamo izuzetno popularne, a snimali smo spektakularne scene. Oni su nas dočekali kao rođ rođeni. Oni jako to vole, već su uzeli drugu sezonu.