Celebrity News

Miloš Biković O ŽIVOTU U RUSIJI i zbog čega se oseća blagosloveno

Miloš Biković O ŽIVOTU U RUSIJI i zbog čega se oseća blagosloveno

Glumac Miloš Biković već dugo živi i snima u Rusiji. Mada se trudi da često poseti Beograd, za Moskvu kaže da mu je druga kuća. Ekipi RTS-a otkrio je kako je piti jutarnju kafu u moskovskom kafeu, prošetati Arbatom i pričao o filmu „Balkanska međa“, koji će posle ruske, već 19. marta videti i beogradska publika.

Između ruske i srpske premijere filma Balkanska međa Biković kaže da mu je drago zbog emotivne reakcije publike u Moskvi.

- Oni su bili dirnuti pa mi je to pokazatelj da film ima jaku emociju i da radi. Teško je to znati, jer sam film pogledao 150 puta. Juče sam pogledao reakciju publike i bilo mi je drago - rekao je glumac i producent za RTS.

Govoreći o tematici ostvarenja u kojem igra srpskog policajca na Kosovu, Miloš Biković navodi da je reč o događaju o kojem se ne zna mnogo:

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Milosh Bikovich/Милош Бикович (@bikovic) дана 15. Мар 2019. у 5:10 PDT

- To je momenat u istoriji kada su ruske desantske jedinice zauzele Aerodrom Slatina‘ u Prištini, to je jedan prelomni momenat kada se srpska vojska povukla sa Kosova, kada je završeno bombardovanje i kada je bezmalo moglo da dođe do Trećeg svetskog rata.

Ideja je ruska, ističe Biković i otkriva da je najpre pozvan da glumi u filmu.

- Osnovnu ideju su dobili ruski scenaristi, producenti i autori pre nego što su mene pozvali da učestvujem u filmu. Odmah sam se uključio kao producent zato što sam shvatio da je ta tema bombardovanja koja se dešava na Kosovu i Metohiji nekako možda i više srpska nego ruska - priča Biković.

U susret srpskoj premijeri glumac i producent Balkanske međe pokušao je da oceni kakve će biti reakcije srpskih gledalaca.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Milosh Bikovich/Милош Бикович (@bikovic) дана 10. Мар 2019. у 9:28 PDT

- Postoji mala razlika u tome kako se prema tim događajima odnose ljudi u Srbiji i Rusiji. Nadam se da ta razlika neće dovesti do drugačije percepcije filma - kaže proslavljeni umetnik.

Govoreći o zemlji u kojoj poslednjih godina živi i radi, Biković je istakao da voli Rusiju zbog visokog stepena sličnosti u kulturološkom, duhovnom, pa i u biološkom smislu.

- Volim bogatstvo raznih naroda i narodnosti koji čine Rusku Federaciju. Živeti i raditi ovde je blagoslov jer s obzirom na to da je najveća zemalja na svetu, u njoj postoji od netaknute divljine do poslednjih civilizacijskih dostignuća - objašnjava glumac.

Kao životni moto izdvaja uverenje da se trud isplati.

Pred beogradsku publiku Balkanska međa stiže 19. marta.