Celebrity News

Kolege tuguju za Cunetom: Dugo niko neće zauzeti njegovo mesto

Kolege tuguju za Cunetom: Dugo niko neće zauzeti njegovo mesto

Na vest smrti jednog od najboljih vokala u Srbiji Predraga Cuneta Gojkovića reagovale su mnoge njegove kolege porukom da će on, zahvaljući svome glasu i pesmama, ostati večan.

- Otišao je najbolji pevač narodne muzike. On će za mene uvek da bude večan, a njegov glas će ostati upamćen - rekla je Bilja Krstić, pevačica i muzički urednik Prvog programa Radio Beograda.

Za nju je, Gojković bio posebac čovek i pevač.

- Svi znamo koliko je bio izuzetan. Za mene je najveći pevač narodnih pesama svih vremena. Nosio nas je svojom posebnom bojom glasa i svakom svojom interpretacijom - istakla je Krstić.

Prisetila se i velike podrške koju je dobila od Gojkovića kada je stvarala ansambl "Bistrik".

- Najveću podršku sam dobila od njega. Kada vam neko kao on da kompliment, samo možete da letite - rekla je i dodala da je pesmu "Evo srcu mome radosti" sa novog albuma "Svod" posvetila upravo Cunetu.

- Dugo niko neće zauzeti njegovo mesto, jer je bio poseban - istakla je.

A post shared by Bilja Krstic (@krsticbilja) on Mar 12, 2017 at 2:38pm PDT

Priznati frulaš Bora Dugić je rekao agencije da je Cune bio jedinstven čovek - duhovit, bistar, elokventan, obrazovan.

- Tako je slikovito opisivao svaku sitnicu da je to bilo fantastično. Bog mu je dao izuzetan dar, neponovljiv glas, ali i talenat da tim glasom vlada. Bio je neverovatno spretan u korišćenju tog glasa - istakao je Dugić.

On je naglasio da je Gojković oplemenio svaku pesmu i svakoj reči u pesmi umeo je da da apsolutno značenje i podsetio da je brzo učio melodije što mogu samo ljudi izuzetne muzikalnosti.

Dugić je rekao i da je Gojković bio dobar čovek, šarmer koji je čak umeo beskrajno šarmantno da priča viceve.

- Bio je jedinstvena ličnost koja svojim odlaskom može samo da izazove žaljenje i da se zapitate zašto odlaze najbolji. Uvek mi je žao kada odlaze genijalci poput Cuneta - rekao je Dugić.

- Bio je moj pevački uzor, on naslednika nema, niti će se roditi - uverena je Merima Njegomir koja za Predraga Gojkovića kaže da je bio jedinstven, neverovatno talentovan.

A post shared by dejanbegovic (@dejanbegovic) on Mar 16, 2017 at 1:13pm PDT

- Pevao je od meksičkih pesama, preko šlagera, do narodnih šumadijskih pesama i sevdalinki. On je uzor za sve buduće generacije koje budu dolazile - kaže Njegomir.

Otišao je, dodaje, kao i mnogi velikani pre njega.

- Bio je izuzetan čovek koji je mogao da bude u svakom društvu i među različitim ljudima, izuzetno inteligentan i obrazovan, mogao je da priča o muzici, istoriji, kulturi, imao je neverovatno pamćenje, pamtio je imena ljudi, godine i datume...- priseća se ona.

Poštovao je, ističe, svoju profesiju, svoje kolege i svi su poštovali njega, svuda je bio "persona grata".

- Bio je moj veliki prijatelj, u šali sam mu znala reći da mi je on 'najbolja prijateljica' - rekla je Njegomir.