Celebrity News

Koliko košta porođaj vojvotkinje od Saseksa: Megan je htela DA SE PORODI KOD KUĆE, ali je zbog komplikacija noć provela u bolnici

Koliko košta porođaj vojvotkinje od Saseksa: Megan je htela DA SE PORODI KOD KUĆE, ali je zbog komplikacija noć provela u bolnici

Megan Markl maštala je o porođaju kod kuće, ali se su raspršeni i konačno se zna kako je tačno došlo do porođaja.

Podsetimo, Megan je juče rodila sina, a termin za porođaj probijen je za nedelju dana. Svi detalji porođaja ostali su u tajnosti sve do danas, a britanski mediji navode da je Megan odvedena u Portland bolnicu u Londonu, gde najosnovniji troškovi porošaja koštaju od 15.000 funti naviše. Tamo su se inače porodile i princeze Beatriče i Eugenija.

Ne zna se još uvek da li je porođaj bio indukovan, ali izvori bliski dvoru tvrde da je Megan ostala u bolnici preko noći, i da je beba rođena u 5:26 izjutra, dok je Hari sve vreme bio kraj nje.

Megan i Hari inače su se ozbiljno spremali za porođaj kod kuće, i išli na kurs porođaja uz pomoć hipnoze. Međutim, budući da je prvorotka i to u 37. godini, pa spada u starije porodilje, te su lekari svakako pretpostavljali da će porođaj zahtevati neku vrstu intervencije, naročito zato što većina lekara u svakom slučaju ne preporučuje da se prvi porođaj obavlja kod kuće, jer žene nisu upućene u to šta im se dešava sa telom, te je preporučljivije da se sve dešava u okviru bolnice i pod nadzorom lekara.

Inače, u bolnici Potrland, kako pišu strani mediji, rade najbolji stručnjaci te se tako mnoge VIP mame odlučuju baš za ovu ustanovu kada su u pitanju njihovi porođaji kao i briga o deci. Nikome nije čudno što su se i Megan Markl i Hari odlučili na ovaj potez.

Ova bolnica nudi hotelsku uslugu za sve nove mame, a poseduje i 36 privatnih soba, kao i vrhunsku uslugu medicinskih sestara. A na usluzi je 24-časovna posluga u sobama, kao i ekskluzivni krevetac za bebu i opuštajući đakuzi za mamu.

Osim sobe za porodilju, u visoku cenu je uključen i dodatni apartman za familiju i posetioce koji mogu da obilaze mamu i bebu.

Najjeftiniji paket u bolnici košta 15.000 funti, a strani mediji navode da neke mame, u zavisnosti od vremena koje provedu u bolnici, potroše i do pola miliona.

Slavljenički obrok namenjen mamama sadrži jastoga, šampanjac, čaj, ostrige i luksuzni foa gra, napravljen od pačetine.

Po izalsku iz bolnice bebe na poklon dobijaju skupe igračke i privatni foto editorijal.

Osim Megan u ovoj bolnici se porodila i Vikotrija Bekam, baš kao i supurga Džejmija Olivera.