Celebrity News

Legenda srpskog fudbala ušao u Interovu Kuću slavnih! (foto)

Legenda srpskog fudbala ušao u Interovu Kuću slavnih! (foto)

Bivši fudbaler i legenda srpskog fudbala Dejan Stanković ušao je u Interovu kuću slavnih.

Stanković je tokom karijere nosio dres Intera, Lacija i Crvene zvezde.

Za neroazure Stanković je odigrao 231 utakmicu i postigao čak 29 golova, za jednog defanzivnog veznjaka i više nego odlično.

https://www.instagram.com/p/Bxah0EyhwNd/

Deki je bio deo čuvene generacije Intera koja je sa Murinjom na klupi osvojila Ligu šampiona, a kasnije bez Portugalca i FIFA klupsko svetsko prvenstvo. Sa milanskim klubom osim toga osvojio je četiri titule u Serija A, kao i po četiri trofeja u Kupu i Superkupu Italije.

Stanković je u Interovu kuću slavnih zvanično primljen na ceremoniji pre početka meča Intera i Kjeva.

Fudbaleri Intera su u čast ove legendi večera poneli posebno dizajnirane dresove.

Za razliku od 2018. godine, kada su u Kuću slavnih ušli Ronaldo, Havijer Zaneti, Valter Zenga i Lotar Mateus, sada je red došao na Dejana Stankovića, Frančeska Tolda, Đuzepea Meacu i Đakinta Faketija.

https://www.instagram.com/p/BxaNWZthg8J/?utm_source=ig_embed

Povodom ovog događaja Deki Stanković je pre nekoliko dana za ''Stadionsku groznicu'' izjavio:

- To je jedno od najvećih priznanja u životu i karijeri. Već razmišljam o tome šta ću da kažem tokom ceremonije. Moram da se zahvalim pre svega porodici Morati koja mi je omogućila da obučem dres jednog od najvećih klubova na svetu. Zahvaliću se saigračima i trenerima sa kojima sam sarađivao i proveo nezaboravne godine na "Đuzepe Meaci" - rekao je Stanković za ''Stadionsku groznicu i dodao:

- Imao sam njihovu podršku čak i u trenucima kada nije sve išlo kako treba. Pre mene je veliki Lotar Mateus ušao u Kuću slavnih i znam koliko je to značajan trenutak u karijeri svakog igrača. Nije mala stvar biti u Kući slavnih bilo čega, a kamoli kluba sa takvom tradicijom. Jedva čekam ponedeljak, iskreno imam i malu tremu, ali znam da ću taj dan pamtiti do kraja života.

Inače, Inter će svake godine birati četvoricu koji su zaslužili da se nađu u Kući slavnih.