Celebrity News

Šerbedžija zaplovio barkom Dragana Nikolića

Šerbedžija zaplovio barkom Dragana Nikolića

"Mnogo će vode proteći Dunavom i Savom dok se opet ne rodi ovakav mangup", rekao je Rade puštajući brod u prvu plovidbu Jadranskim morem

Brod koji je pripadao legendarnom Draganu Nikoliću juče je zaplovio Jadranskim morem.

Rade Šerbedžija, kome je nakon glumčeve smrti Milena Dravić plovilo poklonila, odlučio je da njime prevozi glumce na probe između Fažana i Briona, gde se nalazi teatar Uliks. Barci je dao ime "Gaga", po nadimku svog velikog prijatelja.

- Milena je darivala njegov čamac. Sređivali smo ga nekoliko meseci i vozićemo njime glumce na probe s Velikog na Mali Brion. Krasiće ga Gagina slika s lulom iz filma `Balkan ekspres`, gde je igrao Popaja. On tu baš liči na mornara, ima i mornarsku majicu, a barku smo nazvali `Gaga`, tako da će nas `Gaga` voziti po Jadranskom moru - rekao je Šerbedžija.

A post shared by @maky_1988 on Jul 21, 2017 at 11:05am PDT

Rade je ponovo pročitao govor koji je održao na Draganovoj komemoraciji u Ateljeu 212.

- Mnogo će vode proteći Dunavom i Savom dok se opet ne rodi ovakav mangup. Bilo je u Jugoslaviji velikih i slavnih glumaca, ali bi Dragan bio u prvom timu svake reprezentacije. Za mene bi bio centarfor te reprezentacije. Čista `devetka`. Zaljubili smo se u njega u filmu `Kad budem mrtav i beo`, u to tamnoputo lice - rekao je Rade.

On se osvrnuo i na njegove uloge i istakao da su imale nešto zajedničko - jednostavnost i iskrenost, i da je u tome tajna Dragana Nikolića.

- Gaga je bio najveći laf koji se pojavio na beogradskom asfaltu. Svojom mađioničarskom magijom znao je od Dragana postati Dragan i Milena. Znali su u paru tako zasijati. Gago, moj dragi, pre nekoliko meseci rekao si mi: `Rašo, ti nisi moj filmski brat, ti si moj pravi brat`. Gago, ti nisi samo moj brat, ti si brat svih nas - rekao je Šerbedžija.

Brodić dužine šest metara može da primi 13 putnika, a u ruke glumca i njegovog pozorišta Uliks došla je po Mileninoj želji.

- Družili smo se od najranije mladosti i nikada se nije desilo da Rade ne doleti i pruži nam pomoć kad nam je bila potrebna. On je i tokom Draganovog bolovanja činio sve ono što je u njegovoj moći. Zbog toga je normalno da čamac bude njegov. Dragan jeste vuk sa reke i obožavao ju je, kao i čamac. Šerbedžija je opet vuk sa mora, voli da plovi i lovi ribu, uglavnom to je način da čamac nastavi svoj put. Ako budem bila u mogućnosti, naravno da bih volela da se provozam čamcem - rekla je Milena Dravić.

Priliku da se prvi provozaju dobili su mladi glumci koji će za desetak dana premijerno izvesti predstavu o Mati Parlovu. Prvoj plovidbi prisustvovao je i Svetozar Cvetković.

A post shared by Marko Mutavdzic (@mark_therug) on Mar 11, 2017 at 12:32am PST