Celebrity News

Njena sestra ispričala je da ih je otac maltretirao i fizički zlostavljao, a onda se oglasila i Milica Dabović

Njena sestra ispričala je da ih je otac maltretirao i fizički zlostavljao, a onda se oglasila i Milica Dabović

story

Jelica Dabović, nekada najbolja košarkašica SFRJ I SRJ, odlučila je da javno u emisiji "Život priča" na TV Prva ispriča svoju priču kako bi svi oni koji su zlostavljani, posebno od članova svoje porodice, znali da nisu sami, da shvate da nisu oni krivi i da oproštajem mogu da pomognu sebi.

- Ako obelodanim istinu o porodici koju pišem skoro ceo život, mogu ih izgubiti sve i to će mi slomiti srce - istakla je ona u emisiji i dodala:

- Ali, ako ne objavim rukopis ili ispričam bilo šta drugo osim istine, izgubiću sebe i to će mi uništiti dušu. Ta knjiga mora biti objavljena zbog dece, tih čistih bića kojima je najteže i kojima očajnički treba motiv da prežive dan. Zbog mališana u čijoj si koži ti predugo bila i u čijim nesnosnim mukama i dalje vidiš sebe. Ako tvoja duša i nema potrebu da se rastereti objavljivanjem istine, pomozi na taj način njima da prevaziđu svoj jad.

Iz detinjstva se samo seća batina, što svojih što koje je dobijala sestra Milica. Od četvrte godine, od kada se seća, dobijala je teške batine kada se poseče, kada ne uradi nešto onako kako je njen otac to zamislio.

Stalno je omalovažavao, vređao, ponižavao, uglavnom pred drugima, priča Jelica. Isto je radio i sa majkom, koja ih nikada nije zaštitila. Ćutala je, gledala je očevo iživljavanje nad decom i nikada nije ništa preduzela, niti mu bilo šta rekla ili mu se suprotstavila, tvrdi ona.

Jelica je opisala i sreću pri rođenju sestre Milice, ali potom i fizičko nasilje koje je morala da gleda da i ona trpi od strane oca, kao i kasnije neslaganje i nerazumevanje između dve sestre, koje je dovelo do toga da nemaju dobru komunikaciju.


Za sestru Anu, koja je 15 godina mlađa od nje, Jelica je istakla da je život bio drugačiji i da se ona jedina izbavila od porodičnog nasilja.

Nakon Jeličinog gostovanja, oglasila se i Milica Dabović na Instagramu, gde je objavila sliku porodice i podugački opis.

- Ne osuđujem, ja razumem. Svako od nas teži ka tome da bude iskren i slobodan. Kada smo iskreni i slobodni tada smo nepobedivi, osposobljeni da volimo i budemo ono šta uistinu jesmo. U suprotnom osoba se oseća kao da je zarobljena. Potreba da se oslobodi se izražava na različite načine, jedan od njih je da modeluje sopstvenu istinu, izbegne vlastitu odgovornost. Deca su sa šesnaest godina već odgovorna. Mnoge devojke sa šesnaest postaju majke i počinju da odgajaju decu, sa dvadeset već prave kuće i stvaraju porodice. Jasno je da uvek možemo, da ima načina da sebe zaštitimo i negujemo - navela je Milica Dabović na svom Instagram profilu, pa nastavila:

- Zahvalna sam Bogu na tome što imam Stefana i potrudiću se da moj sin bude ponosan na mene i moju porodicu, da razume i bude ostvaren. Ljudske slabosti su produkt nekada ljudskog zla, nekada neznanja. Do čega je, neka je. Biti fer najveća je pobeda svakog zla! Vreme je najbolji putokaz, ako je vodilja kroz život dobra namera! Moja porodica, moje sve! Volim!

Milica Dabović je uz ove reči postavila i fotografiju porodice, a ova objava pokrenula je veliki broj komentara njenih pratilaca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milica Dabovic (@stefanovamama13) on May 29, 2019 at 8:01am PDT