Celebrity News

Džej Zi: Hiphop je dobio svog prvog MILIJARDERA

Džej Zi: Hiphop je dobio svog prvog MILIJARDERA

Suprug pevačice Bijonse, Džej Zi, prvi je hip hop muzičar koji je postao milijarder, piše magazin Forbs.

List podseća na sastanak muzičara i milijardera Vorena Bafeta pre 9 godina, kada je 88-godišnji Bafet bio oduševljen perspektivnim muzičarem.

- Za mladu osobu koja odrasta, Džej Zi je momak od kojeg treba učiti. Predviđam mu sjajnu karijeru i veliki uspeh - rekao je ovaj poslovni magnat.

Za nešto manje od deset godina, “Forbs” se ponovo zainteresovao za poslovni uspeh i bogatstvo ovog slavnog muzičara, koje je obuhvatilo njegovo muzičko stvaralaštvo, striming usluge, nekretnine i udele u drugim kompanijama.

Najnovija statistika je utvrdila da njegovo bogatstvo trenutno iznosi nešto više od milijardu dolara, čime je suprug popularne pevačice Bijonse oborio još jedan u nizu od poslovnih rekorda.

Ova statistika demantuje tvrdnje Dr. Drea, koji se proglasio prvim milijarderom u hip hop svetu još 2014. godine, u vreme kada je imao ugovor sa “Epl Bits Elektroniksom”.

Međutim, u to vreme "Forbs" je procenio da je vrednost njegovog bogatstva 800 miliona dolara.

Podsećamo, Džej Zi je karijeru započeo kao diler droge, da bi se onda okrenuo repu i prvi album objavio je 1996. godine. Imao je 14 albuma na prvom mestu top lista i osvojio je 22 Gremija.