Celebrity News

Ilda Šaulić: OVA BOL NIKADA neće proći!

Ilda Šaulić: OVA BOL NIKADA neće proći!

Nekoliko meseci nakon što je izgubila voljenog oca, ćerka kralja narodne muzike prvi put govori o emocijama koje su je tada obuzimale i otkriva šta je naučila o sebi u najtežim trenucima...

Možda ćete se iznenaditi, ali prolazi četvrti mesec kako kralj narodne muzike Šaban Šaulić više nije s nama. Uz njegove pesme koje se i danas podjednako slušaju kao nekad, nestvarno je pojmiti da i on nije tu negde. Vremena je trebalo i njegovoj porodici da se sabere i prihvati istinu. Teško je bilo svima, iako su mediji najviše bili fokusirani na gubitak koji su pretrpele njegova supruga Gordana i poznata ćerka Ilda (40), koja je takođe pevačica. Zato se s velikom pažnjom u javnosti čekao trenutak u kojem će Šabanova mezimica smoći snage da progovori o teškim trenucima u svom životu. Pogođena gubitkom oca, retko se pojavljivala u javnosti, ali i u tim prilikama nije mogla da sakrije očaj. Tek nedavno, uslikana je sa osmehom na licu i pružila znak da ipak ide ka boljim danima iako rana nikada neće do kraja zarasti. Takav zaključak mogli su da steknu i oni koji su protekle nedelje gledali emisiju „Balkanskom ulicom“, autorke Vesne Dedić, koja je dugogodišnja prijateljica porodice Šaulić.

Ilda je prvi put govorila o gubitku, a mnogima je bilo drago što su se njena prepoznatljiva blagost i osmeh vratili na ekrane.

– Moji poslednji trenuci sa ocem bili su u subotu, dan pre njegove pogibije, kada se spremao da ode u Nemačku. Bila sam u studiju, spremala novu pesmu i, mada nemam taj običaj, poželela sam da ga pozovem, da čuje šta snimam. Zamolila sam ga da uključi kameru jer ga nisam dugo videla i sada mi je drago što sam imala priliku da ga još jednom bar vidim i da razmenimo još koju reč – govori Ilda i izvinjava se što je u tom trenutku sustižu emocije. Uspeva da „proguta knedlu“ i priseća se hrabrosti koju je pronašla u najtežim životnim momentima.

– Bila sam stabilna kada su nam saopštili da je tata preminuo, što me s godinama pomalo i plaši. Iako delujem krhko, zapravo stresne i tragične trenutke prevazilazim snažno. Ne znam odakle crpem tu energiju, a čak sam i pokretačka snaga svima oko sebe u tim trenucima. Bila sam jaka i za mamu i za sestru i za brata. Uopšte ne znam odakle to izlazi, naročito što sam bila tatina mezimica – priznaje pevačica i konstatuje da se ovakvi udarci mogu preživeti, ali zauvek ostavljaju ranu.

– Iz ove perspektive znam da je ovo bol za ceo život i ništa više nikada neće biti isto. Ipak, trudim se da uvek sve okrenem na lepo i sećam ga se na najlepši mogući način. Bio je veliki i otišao je kao veliki. Zahvalna sam što je ostavio pesme kroz koje će uvek živeti i biti s nama – dodaje Ilda.

Ostatak bolne ispovesti Ilde Šaulić pročitajte u najnovijem broju magazina koji u prodaji do 11. juna!