Celebrity News

Prvo lečila supruga od raka, pa obolela i ona: Zvezda serije Očajne domaćice o borbi sa opakom bolešću!

Prvo lečila supruga od raka, pa obolela i ona: Zvezda serije Očajne domaćice o borbi sa opakom bolešću!

story

Glumica Marša Kros je tokom 2009. godine pomagala suprugu Tomu Mahoniju dok se borio sa rakom grla. Tada je ušao u remisiju, ali skoro deceniju kasnije, ponovo mu je dijagnostikovana ista bolest, istovremeno kada je i glumici dijagnostikovan kancer analnog otvora, prenosi magazin Pipl.

Doktori veruju da su oba raka potekla od istog tipa HPV, humanog papiloma virusa, seksualno prenosive bolesti, koju je danas moguće sprečiti HPV vakcinom.

Krosova je odlučila da progovori o svemu gostujući na CBS, iako je u početku osećala strašan stid. Ona danas promoviše prevenciju HPV i podstiče ljude da se vakcinišu. Vakcinacija počinje još od devete godine, a njene ćerke bliznakinje, Savana i Eden, sada dvanaestogodišnjakinje, za nekoliko nedelja će dobiti prvu dozu (daju se dve).

Glumica kaže da joj je najvažnije da objasni ljudima koliko je opaka ova bolest i koliko je lako spreiti je. Ona kaže da joj je cilj da objasni ljudima kako ne treba da osećaju stid, već da idu na rektalni pregled, kako je i sama saznala da ima bolest.

- Nisam mislila da nešto nije u redu jer nisam imala baš nikakve simptome. Doktorka me je pregledala i rekla: ‘Želim da znaš da, šta god da je, izlečivo je’. Pomislila sam: ‘Šta?! O čemu ti pričaš - priseća se Marša Kros.

Tokom lečenja, glumica koju pamtimo po seriji Očajne domaćice, oslanjala se na pomoć porodice i prijatelja.

-Imala sam gomilu prijateljica. Zvala sam ih mojim ‘analnim anđelima’. Stalno sam govorila: ‘Ako me ovo ne ubije, biće to najbolja stvar koja se dogodila.’ Jer biti toliko voljen, to me je oduvalo.

Krosova kaž da se borila godinu i po, i to prilično teško, od početka dijagnoze.

- Vratila sam se na normalnu iako je to nova normala. Mislim da to više nikada neću uzimati zdravo za gotovo. Ja sam devojka koja ode u toalet sada i kaže: ‘Super je ono što moje telo može da uradi. Osećam se tako zahvalno.