Celebrity News

TEŽAK ŽIVOT SLAVNOG MODELA: Naomi OTKRILA DA JOJ JE UJAK IZBODEN DO SMRTI! (foto)

TEŽAK ŽIVOT SLAVNOG MODELA: Naomi OTKRILA DA JOJ JE UJAK IZBODEN DO SMRTI! (foto)

Naomi Kembel, jedna od najslavnijih svetskih supermodela, posetila je srednju državnu školu u južnom Londonu - kojoj je, naravno, prisustvovao i njen šminkerski tim, publicista i telohranitelj.

Zadatak 49-godišnje Naomi bio je da inspiriše grupu učenika govoreći o spasonosnoj moći obrazovanja, važnosti, istrajnosti sopstvenog trijumfa rasnih predrasuda.

Nena poseta obežila je i povratak svojim korenima u južnom Londonu.

- Osećam da dolazim kući - rekla je Naomi, koja je, zajedno sa Kristi Tarlington, Klaudijom Šifer, Lindom Evanđelistom i Sindi Kravford, bila originalna "velika petorka" koja je promenila lice mode krajem 1980-ih i početkom 1990-ih.

https://www.instagram.com/p/BzgBoOwlP4q/

Naime, dok je tragala za etničkom raznolikošću, Naomi se 1987. pojavila na naslovnoj strani britanskog Voguea i tada dobila titulu prve crnkinje koja je to učinila.

Vraćajući se u Lambet gde je i odgajana kao ćerka samohrane tinejdžerke, Naomi je takođe progovorila o zločinima i ubistvima koji su počinjeni noževima, kategorizovanim kao hladno oružje.

Budući da je njen ujak bio žrtva upravo ovakve tragične smrti, lepa manekenka je emotivno progovorila o tome:

- Zločin u kom se koristi nož čini me zaista nesrećnom, jer je moj ujak nastradao na taj način kada sam bila dete -  rekla je ona u intervjuu u londonskoj školi i dodala:

- Ne volim nasilje. Zašto biste uopšte želeli da podignete nož i rizikujete da odete u zatvor? Zatvor nije dobar ni za koga. Ne mislim da bilo gde u svetu funkcionišu kako treba - rekla je Naomi etnički raznolikoj publici.

https://www.instagram.com/p/Bzg4iGQAa3J/

Naomi je poslednja u nizu koja svoje vreme poklanja Speakers For Schools organizaciji koju je pokrenuo emiter Robert Peston, kako bi inspirativne govornike iz svih sfera života doveo u državne škole da podele svoja iskustva.