Celebrity News

Jelena Đoković ISKRENO: Često puknem i izgubim kontrolu!

Jelena Đoković ISKRENO: Često puknem i izgubim kontrolu!

Supruga najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, Jelena koja je mama dvoje mališana Tare i Stefana, u svom blogu obratila se svim roditeljima koji imaju nedoumice o roditeljstvu ili misle kako nisu dovoljno dorasli ovoj, za mnoge najvažnijoj, ulozi u životu.

Jelena je svima poručila kako, kao i u bilo čemu drugom, savršenstvo ne postoji ni u roditeljstvu i kako se "svi suočavaju sa demonima iz prošlosti koje njihova deca oživljavaju".

- Savršenstvo u roditeljstvu ne postoji, ali deci nisu ni potrebni savršeni roditelji. Svaka osoba ima znanje i iskustvo - poručuje Jelena i ali dodaje kako moramo da radimo na svojim emocionalnim veštinama.

- Svi se često osećamo bespomoćno u naletu emocija. One su dominantni deo našeg života i, ako ne naučimo da razumemo odakle dolaze, možemo da im dozvolimo da se nagomilaju i postanu čak i destruktivne ne samo po nas već i po okolinu - naglašava gospođa Đoković i objašnjava:

- Mi kao roditelji samo naučili da kontrolišemo svoje emocije, mada i nama se pored toga dešava da "pucamo po šavovima" i izgubimo kontrolu. Deca nemaju tu vrstu samokontrole (još uvek). Za njih je normalno da vrište od sreće (ili iz frustracije), skaču, udaraju, bacaju stvari u trenucima kada ih preplave emocije. Mi smo njihov kompas - piše Jelena Đoković u svom blogu i zaključuje:

- Svi ćemo neminovno pogrešiti i u nečemu "upropastiti" naše dete hteli mi to ili ne. Svi smo savršeno nesavršeni i svima treba podrška.

View this post on Instagram

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on Mar 22, 2019 at 2:11pm PDT