Celebrity News

Novak Đoković: Nezaboravan odmor u Hrvatskoj

Novak Đoković: Nezaboravan odmor u Hrvatskoj

Posle osvajanja pete titule na Vimbldonu, najbolji svetski teniser otišao je put Hrvatskog primorja, gde je sa suprugom Jelenom i decom Stefanom i Tarom uživao u prizorima za koje tvrdi da su najlepši na svetu, a uverio se da ga u regionu obožavaju podjednako kao i u svojoj zemlji...

Na internetu postoji snimak šesnaestogodišnjeg Novaka Đokovića, dečaka uplašenog od kamere ali vidno fokusiranog na jedini cilj koji ima u životu. Kako je tada rekao – da bude najbolji na svetu. Borio se u tim trenucima i s nekim konkretnijim strahovima. Za razliku od imućnijih vršnjaka, Novak je preko puta teniske mreže za protivnika imao i nedostatak finansija, otežano disanje i druge zdravstvene komplikacije, neizvesnost, selidbe, žrtve. Ali nikada se nije plašio da pobedi u onome što radi tako dobro, što radi bolje od svih. Okolnosti u kojima je imao upola manje sreće od drugih igrača, nadomešćivao bi većim talentom i željom da trijumfuje. Zašto bi, onda, iko pomislio da je imao razloga da se boji toliko godina kasnije, kada je pre nepunih mesec dana u finalu Vimbldona bio suočen sa situacijom u kojoj bi gotovo svako izgubio meč, ali ne i on. Bila je njegova pobeda nad Rodžerom Federerom za šesnaesti grend slem toliko impresivna i prosečnom umu neshvatljiva da se o njoj govori i danas, s ništa manje oduševljenja.

Snimak je izazvao pažnju nakon šesnaest godina, upravo u jeku opšteg slavlja zbog Noletove nove dominacije u svetu tenisa. Na njemu vidimo i njegovog oca Srđana, koji moli raspoložene sponzore da se jave ne bi li pomogli Novaku na njegovom teškom putu do vrha. Pomoć se, međutim, nije ukazala, što ovu porodicu nikako nije pokolebalo u nameri da podrži svog sina, verujući u ono što ima u sebi. Iako mu država koju je toliko promovisao po svetu nije naročito pomogla kada je trebalo, danas je najponosnija na njegove uspehe. Nacija obožava Novaka Đokovića, ali ako je do istorijskih uspeha stigao sam, valjda može sam i da odluči gde će otići na letovanje.

Zaputio se najpre na Marbelju, jednu od omiljenih španskih letnjih destinacija a gde je letovao u Hrvatskoj kao i predivne fotke sa plaže pronađite u novom broju magazina STORY koji je u prodaji do 6. avgusta.