Celebrity News

Na današnji dan UMRLA JE IKONA ŽENSTVENOSTI I SEKSEPILA!

Na današnji dan UMRLA JE IKONA ŽENSTVENOSTI I SEKSEPILA!

Na današnji dan pre 57 godina samouubistvo je izvršila američka glumica Merilin Monro koja je tada imala samo 36 godina.

Početak života Norma Džin Mortenson, kao ikone ženstvenosti i seksepila tragično je obeležen, a uzrok smrti bila je, bar kako su tvrdile vlasti i kako do dana današnjeg stoji u dosijeu, prevelika doza tableta za spavanje.

Te kobne noći između 4. i 5. avgusta 1962. godine, poželela da napusti ovaj svet, nikom nije rekla i nikada se nije saznalo.

- U svrhu promocije vojne industrije i žena, boji kosu u plavo, reklamira kupaće kostime, pojavljuje se na 33 naslovnice te do kraja rata postaje san svakog fotografa. Energična, spontana i puna životne energije, uskoro ne ostaje nezapažena. Logičan sled ovakvog uspeha bila je promjena na ličnom planu, razvodi se 1946. godine - navode svetski mediji.

Njen zvezdani put definitivno je upisan 1952. godine kada je snimala brojne filmove, ali i plesni mjuzikl. Na snimanju famozne scene, suknje koja se spontano podigla u vazduh, u jutarnjim satima okupilo se više od dve hiljade posmatrača te nekoliko stotina profesionalnih fotografa.

Ushićena Merilin pozirala im je više od dva sata.

Njeno beživotno telo pronašla je spremačica 1962. godine te iako se smatra da je umrla od predoziranja, neki tvrde da je mnogo stvari u vezi sa njenom smrću nerazjašnjeno te se čak i spekulisamo da je ubijena zbog veze s Kenedijem, piše Avaz.