Celebrity News

Danijela Dimitrovska: MODELING ME JE SPASAO TEŠKOG ŽIVOTA

Danijela Dimitrovska: MODELING ME JE SPASAO TEŠKOG ŽIVOTA

Jedna od najistaknutijih srpskih manekenki otkriva da nikada nije posećivala lude žurke, kako je posao shvatila kao šansu da pomogne porodici te da je uvek živela mirno i povučeno...

Direktorka “Models Inc” agencije Danijela Dimitrovska Amidžić (31) dvadesetak dana odmora podelila je na Tursku i Grčku, a kad smo pričali o fotografijama nastalim na letovanju, pomenula je da ima samo one na kojima je sama, jer Ognjen odavno slika samo svoja stopala, a sin Matija je ušao u predtinejdžersku fazu pa odbija da “bude slikan”. Dva dana po povratku u Beograd, Danijela nam je rekla:

– Nastojala sam da se što bolje odmorim, jer više i ne znam koliko mi traje radni dan, a od septembra kreću pripreme za “Elite Model Look”. Biće baš mnogo posla. Drago mi je i što smo letovali zajedno s mojom sestrom i njenom porodicom. Budući da su oni u Požarevcu, a mi ovde, uvek nam fali zajedničko vreme.

Kad smo pitali Danijelu da li se šalila kad pominje tinejdžerske fazone, jer njen sin Matija u ponedeljak kreće u prvi razred, ispričala je:

Imam utisak da u poslednje vreme tinejdžerski period počinje od šeste godine (smeh). Ništa mi više nije jasno, ali on više ne želi da se slika, a kod nas svako ima pravo da se slika s kim želi ili da to uopšte ne radi.

Polazak najmlađeg člana u školu u mnogim porodicama dovodi do vanrednog stanja, ali Danijela i Ognjen nastoje da oko toga ne prave frku.

– To jeste prekretnica, ali i normalan sled događaja, pa nema razloga da se detetu pravi stres. Sigurno je da ti se svakodnevica menja, ali pravi je trenutak da u njegov život uđe nešto novo. Ne spadam u roditelje koji dete forsiraju, već ga pratim. S njim provodim dosta kvalitetnog vremena, pa znam šta ga interesuje i to poštujem, naravno, dajući mu vetar u leđa. Ne želim da mu namećem šta treba da zna, već smatram da treba da zna onoliko koliko želi u tom trenutku.

Pričanje o prvoj Matijinoj prekretnici, bilo je pravi povod za prelazak na Danijeline prelomne trenutke u životu. Ona kaže da ništa što je do sada doživela nije donelo toliko veliku promenu kao sam početak bavljenja modelingom i prva putovanja na koja je tada krenula.

– To je za mene bio veliki korak, pogotovo što je moja porodica prethodno imala vrlo težak život. Devedesetih se generalno živelo loše, ali je moje detinjstvo i mimo toga bilo veoma teško. Šta smo sve preživeli, moglo bi da se nađe u nekoj knjizi. U manekenstvo sam se zaljubila kad sam imala deset godina i uopšte nisam znala da ono može da mi promeni život. Bila je to čista ljubav, a kad sam počela njime da se bavim i shvatila da tako mogu da pomognem porodici – osetila sam veliku odgovornost. To me je čak malo uplašilo, ali kod mene se strah pretvori u inat, a inat u dodatnu snagu za ostvarivanje ciljeva. Sa četrnaest-petnaest godina sam praktično iz školske klupe ušla u svet odraslih. Nisam išla u školu od osam do pola dva, kod kuće me nije čekao ručak koji je mama spremala, a onda učenje i kafa s drugaraicama, već sam odlazila na posao, jer su snimanja bila upravo to. Taj lagodni period sam preskočila, ali te godine ni za šta ne bih menjala.

U poslednje vreme, aktuelizovano je pitanje da li manekenski život podrazumeva i lude žurke i slične provode, a Danijela na njega odgovara:

– Nastojim da devojke koje su u mojoj agenciji vodim putem pravih profesionalaca. Naravno, nekad je u sklopu posla potrebno otići na neki događaj, kao što to činimo i ja ili vi. Ako su ti mladi ljudi punoletni, ne može im niko zabraniti da izađu, baš kao što bi to uradili i da ovde studiraju ili da su zaposleni. Međutim, kad se negde ide da se radi posao, uvek stavljam fokus na snimajuće dane i da budu odmorne. Nikad nisam bila za ludovanja i ekstremne žurke, niti sam ja takav život vodila u inostranstvu.