Celebrity News

Posrnuli producent Harvi Vajnstin optužen za silovanje i seksualno zlostavljanje!

Posrnuli producent Harvi Vajnstin optužen za silovanje i seksualno zlostavljanje!

Holivudski producent Harvi Vajnstin kojem je pretila zatvorska kazna kako prenosi CNN tužioci u Los Anđelesu optužili su ga za silovanje jedne žene i seksualno zlostavljanje druge tokom 2013. godine

– Verujemo da će dokazi pokazati da je okrivljenik koristio moć i uticaj kako bi dobio pristup svojim žrtvama, a zatim počinio nasilne zločine nad njima – rekla je državna advokatica Džeki Lejsi.

Prema kaznenoj prijavi, Harvi i njegova žrtva bili su zajedno na jednom filmskom festivalu, nakon čega je banuo u njenu hotelsku sobu, napao je i na kraju silovao. Žrtva nije dosad progovorila jer joj je holivudski predator pretio smrću.

Neverovatan obrt u slučaju holivudskog silovatelja – glavna tema Dženifer Lorens

Samo dva dana nakon tog napada obrušio se na drugu ženu koju je upoznao na sastanku u hotelu u Los Anđelesu. Ona ga je pratila u kupatilo u kojem ju je zaključao i zadržao dok je masturbirao pred njom.

Podsetimo se...

Harvi Vajnstin - proračunati seksualni predator

Iako se ispočetka činilo kako je ona jedina koja drži njegovu stranu pokazujući time da mu veruje da nije seksualni predator, Gvinet Paltrou, zapravo je sve vreme igrala dvostruku igru. Upravo ona, bila je najveći saveznik novinara New York Timesa, koji je pomogao u razotkrivanju Harvija u potpunosti, a celu priču otkrila je i nova knjiga, preneo je Tportal.hr

Preti mu 25 godina robije: Protiv Harvija Vajnštajna podignuta i treća optužnica

Bili su to dani njene najveće slave, kada je zahvaljujući "divnom" producentu 1999. odigrala ulogu života u "Zaljubljenom Šekspiru" i osvojila Oskara.

- Moram da kažem, Harvi Vajnstin, poznat kao poprilično težak čovek, za mene je bio vanserijski. Mislim da bi do kraja života mogla raditi filmove samo za Miramax i biti u potpunosti srećna -  tada je izjavila glumica uzdižući u nebo holivudskog filmskog maga.

Žrtve Harvija Vajnštajna ostaju bez odštete, sledi novi talas optužbi?

Tačno 20 godina kasnije, na godišnjicu prvog prikazivanja tog filma, Gvinet je promenila priču, a ozloglašeni Harvi tada je već bio osramoćeni holivudski mogul i seksualni predator sa mnogobrojnim optužbama za seksualno zlostavljanje.

- On je bio zlostavljač, ali ja se nisam bojala da mu se suprotstavim. Nisam ga se plašila uopšte, a čak i jedno vreme, budući da sam bila zaštitno lice Miramaxa, imala sam osećaj da je moja dužnost da mu se suprotstavljam. Često smo se svađali - počinje priča koju je pokrenula u februaru ove godine.

Šta se tačno događalo između njih dvoje, mogla bi otkriti i najnovija knjiga čija je tema seks skandal Harvija Vajnstina pod nazivom "She Said: Breaking The Sexual Harassment Story That Helped Ignite A Movement" a koju su napisali, već pomenuti novinari New York Timesa.

Gvinet Paltoru pomagala novinarima da raskrinka sve što je radio Harvi Vajnstin

Iako se činilo da lepa Gvinet ne želi da raskrinka Vajnstina, priča je zapravo drugačija - upravo je ona ta koja je pomagala novinarima istraživačima da stupe u kontakt sa nekim holivudskim zvezdama i to sve u cilju potrage za njegovim žrtvama.

Gvinet Paltrou zahvalna svom bivšem: Ovako ju je Bred Pit odbranio od Harvija Vajnštajna

Uz sve to, napokon je progovorila i otkrila kako joj je Harvi prvi put prišao kao 22-godišnjakinji tražeći od nje seksualne usluge u zamenu za dobre filmske uloge.

Ona je za ovaj slučaj ispričala svom tadašnjem dečku Bredu Pitu, koji je bio užasnut i besno stupio u kontakt sa producentom, te mu oštro zapretio. Njene navode, u samo nekoliko sati od objave, demantovao je njegov portparol, tvrdeći kako je ona deo uticajne holivudske porodice - otac joj je bio top producent, majka slavna glumica, a kršteni kum ni manje ni više nego - Stiven Spilberg. 

- Njoj nisu bili potrebni filmovi sa Harvijem. Ona je ta koja je želela snimati sa njim i na kraju osvojila top nagrade i gotovo celu deceniju bila najplaćenija glumica - izjavio je PR Harvija Vajnstina. 

Kasnije, u medije procurili su mejlovi koji su dokazivali da su ona i Harvi prestali sa saradnjom i to 2003. godine, ali se svakako navodi da su nastavili svoj prijateljski odnos.

Godine 2007. Gvinet je pozvala producenta na premijeru filma koji je snimio njen mlađi brat Džejk, a dve godine kasnije, ponovo su se pojavili mejlovi koji su ukazivali na to da se lepa plavuša sastajala sa njim u njegovoj kancelariji na Menhetnu.

Nakon što je on pohvalio njenu ulogu u filmu "Country Strong" u svom odgovoru namenjenom Harviju, Gvinet ga je nazvala imenom kojim je oslovljavala svog kućnog ljubimca:

- Hvala ti Bomber, to mi puno znači. Uložila sam sve u tu ulogu i drago mi je da ti se sviđa.

Novi skandal drma Holivud: Nakon što je “prozvao” Opru, glumica optužila Sila za zlostavljanje

Izvori bliski holivudskoj glumici tvrde kako je objavom tih mejlova Vajnstin zapravo želeo očajnički da skrene pažnju sa seksualnog zlostavljanja za koje je bio i optužen.

I, dok Harvija Vajnstina u januaru očekuje nastavak suđenja za silovanje i ostale seksualne zločine, danas 46-godišnja Paltrou nije pozvana ni kao svedok.

Harvi Vajnstin predstavljao se kao lovac na ženske glumačke talente

Inače, davno pre nego što je obelodanjen ceo seks skandal, Harvi Vajnstin predstavljao se kao lovac na ženske glumačke talente. Njegov senzibilitet posebno su pogađale četiri glumice i to baš one koje su se pojavljivale u njegovim filmovima.

Reč je o Nikol Kidman, Džuliji Ormond, Tari Fidžerald, ali i Gvinet Paltrou koja ga je jedina i optužila za seksualno zlostavljanje.

Njen prvi susret s Harvijem bio je kada je imala 21 godinu.

Susret se dogodio u liftu, a samo nekoliko meseci posle, angažovao ju je u čak dva filma uključujući i glavnu ulogu u adaptaciji romana "Emma" Džejn Ostin.

Podsećamo da je glumica ranije odbila da upravo na ovu temu priča za jedan američki magazin, te stoga su oni odustali od priče, ali im je svima tada jasno dala do znjanja da neće ćutati zauvek.

Kada su sa njom u kontakt stupili novinari The New York Timesa, bili su uvereni kako od nje neće imati "nikakve koristi" , ali su se ipak uverili u suprotno. Upravo ona, odigrala je najveći deo u raskrinkavanju Harvija Vajnstina, uprkos strahovima koje je imala. Uspela je u misiji da nagovori mnoge svoje koleginice da napokon i one progovore o svemu.

Ono što je Gvinet najviše šokiralo je saznanje da se njeno ime koristilo u većini slučajeva prilaženja žrtvama, obećavajući im jednaku karijeru kakvu je i ona imala.

Na sreću, skupila je dovoljno hrabrosti i snage i izašla sa celom pričom, ne dopuštajući da se više ikada ponovi slučaj najvećeg seksulanog holivudskog predatora.

Detalji tužbe protiv Harvija Vajnštajna

Međutim nije Gvinet jedina koja je doživela stravične perijatnosti od Harvija Vjajnstina.

Harvi Vajnstin na svoju listu žrtava stavio je i Dženifer Aniston

Poznatim glumicama  pridružila i koleginica Dženifer Aniston koju Vajnštan nije seksualno uznemiravao i zlostavljao, ali je iskustvo koj je imala sa njim bilo vrlo neprijatno.

Njih dvoje su sarađivali 2005. godine, zbog filma “Fatalna preljuba”, u kojem je imala glavnu ulogu.

Kako kaže, Harvi je tada pokušao da je prisili da nosi haljinu brenda Marchesa, koji je osnovala njegova bivša supruga, modna dizajnerka Džordžina Čepmen (43).

– Tačno se sećam kada je Džordžina izbacila novu liniju odeće. Tada je Harvi došao u London gde sam snimala film. Rekao mi je: “Želim da nosiš jednu od tih haljina na premijeri filma. Moraš je nositi! – priznala je Anistonova koja je ovu naredbu odbila i dodala da je to bilo jedino nasilje koje je doživela od njega.

Svaki detalj će nas podsećati na Harvija Vajnštajna i seksualne skandale: Da li bi dodela Oskara trebalo da se održi?

Dženifer je neprijatnost sa Harvijem doživela i za vreme večere, povodom premijere filma.

– Sedela sam za stolom sa producentima i kolegom iz filma, Klajvom Ovenom, a društvo nam je pravio jedan moj prijatelj koji je sedeo pored mene. U jednom trenutku pojavio se Vajnštajn, i naredio mom prijatelju da se pomeri. Prijatelj je ustao, a Harvi je zatim seo pored mene. U tom trenutku sam pomislila “O, moj Bože”. To je baš bilo svinjsko ponašanje! – zaključila je zgrožena Dženifer za “Variety”.