Celebrity News

Maja Ognjenović: Prebrodila sam OZBILJNU KRIZU!

Maja Ognjenović: Prebrodila sam OZBILJNU KRIZU!

Kapitenka odbojkaške reprezentacije nedavno je sa svojim timom Srbiji donela još jednu zlatnu medalju, a obećala je da će „priznanje od istog materijala“ doneti i sa Olimpijskih igara u Tokiju, koje se održava naredne godine. Snagu za dalji nastavak borbe pronalazi u ljubavi prema odbojci, ali i u podršci supruga, bivšeg vaterpoliste Danila Ikodinovića...

Nedavno, odbojkašice Srbije odbranile su u Ankari titulu evropskog prvaka. Na aerodromu „Nikola Tesla“, sa cvećem u rukama, sačekali su ih članovi porodice i najbliži prijatelji, a na balkonu ispred Skupštine grada hiljade ponosnih građana. Taman kad smo pomislili da su na ovacije već navikle, kapitenka pobedničkog tima Maja Ognjenović (35) istakla je da pozdrav sa čuvene terase za nju i njene saigračice predstavlja posebnu emociju, na koju nikada neće oguglati.

– Doček je bio predivan, kad smo videle sve te nasmejane ljude, shvatile smo da naporne pripreme nisu bile uzaludne. Za to se živi i radi – rekla je Maja i dodala:

- Preplavljene smo emocijama, te još uvek nismo svesne istorijskog uspeha koji smo postigle. Verujem da će biti drugačije kada se utisci slegnu. Nadam se da se na ovom istom mestu vidimo sledeće godine po povratku sa Olimpijskih igara u Tokiju. Hvala svima na čestitkama.

Prve i najlepše čestitke, međutim, Ognjenovićeva je dobila od desetogodišnjeg sestrića Matije i emotivnog partnera, bivšeg vaterpoliste Danila Ikodinovića (42), za koga tvrdi da joj je najveća podrška.

– Niko me bolje ne razume od njega jer iako ne može da mi daje savete u vezi sa odbojkom, zna kroz šta prolaze profesionalni sportisti i razgovori s njim su mi dragoceni. Kada je sve lepo, onda je lako, ali u teškim trenucima njegove reči su mi od velikog značaja. Pre izvesnog vremena imala sam velike krize u motivaciji, koje sam zahvaljujući njemu prevazišla. Uoči svakog meča, pred sam izlazak na teren, obavezno ga pozovem iz svlačionice. To je naš mali ritual. Takođe sam mu beskrajno zahvalna što zarad opstanka našeg braka podnosi veliku žrtvu. To nije uobičajena situacija pošto se nekako od žena očekuje da prave veće ustupke. Verujem da bi većini muškaraca u njegovoj situaciji bio povređen ego ili ponos, međutim, kako vreme prolazi, Danilo je sve tolerantniji. Svakako, kad prestanem profesionalno da se bavim sportom, ja ću se njemu više prilagođavati – istakla je atraktivna odbojkašica, koja smatra da su ona i Ikodinović dokaz da brak na daljinu može savršeno da funkcioniše.

– Iz ličnog iskustva naučila sam da veza zbog razdvojenosti uopšte ne mora da trpi. Za ljubav je najvažnije razumevanje, a kad uz to postoji poverenje, takve stvari ne predstavljaju problem. Naravno, važno je i iz kog ugla gledate na to. Ljudima koji imaju fiksno radno vreme nije jasno kako je za mene normalno da se dve nedelje ne vidim s mužem, dok je meni to optimalno maksimalan period. (smeh) Ali zato nas dvoje zajedničko vreme nastojimo da provedemo kvalitetnije nego mnogi koji se viđaju svakog dana. Nekad je zaista teško, ja sam ta koja se pre zaželi, ali to je zato što je Danilo među svojima, a ja sam jadna i sama u tuđini i samo čekam da on dođe – iskrena je bila Maja.

Budući da se već 17 godina profesionalno bavi sportom, te da ne postoji medalja koju nije osvojila, očekivalo bi se da mašta o skorašnjem penzionisanju, međutim ona ima druge planove.

Moja pozicija dizača jeste takva da što si stariji, sve bolje igraš, pa sve dok me bude držao ovaj lep osećaj, ne želim da odustajem od odbojke. Tek sad igram sa uživanjem, bez tenzije od nadmetanja i dokazivanja. Danilo ponekad kaže da ću, ako nastavim ovako, igrati do 50. godine. Međutim, to se ne kosi s mojom željom da postanem majka. Volela bih to, zašto da ne. Zanimljivo je da moj suprug ima još veću želju iako je već otac dve ćerke – rekla je ona.

Maja Ognjenović i Danilo Ikodinović upoznali su se 2013. godine. Ubrzo su uplovili u emotivnu vezu, a tri godine kasnije stali su na „ludi kamen“. Svečana ceremonija venčanja obavljena je u tajnosti 31. decembra u krugu porodice i najbližih prijatelja, a kako tvrde, od tog momenta ništa se krucijalno u njihovom odnosu nije promenilo osim što jedno drugo oslovljavaju s „muž i žena“.

– I dalje živimo na različitim adresama i funkcionišemo potpuno isto kao kad smo se zabavljali. Odluka o sklapanju braka desila se spontano, a čak sam mislila da se to neće dogoditi. Eto, život me je demantovao – rekla je tada Maja.