Celebrity News

Viktorija Bekam na meti kritika: OPTUŽENA DA JE LOŠA MAJKA

Viktorija Bekam na meti kritika: OPTUŽENA DA JE LOŠA MAJKA

Poznata modna dizajnerka i bivša članica grupe “Spice Girls” već dugo je na udaru javnosti zbog mršavosti modela koji nose njene kreacije, ali mnogi smatraju da je prekardašila kada je osmogodišnju ćerku Harper uvela u svet u kojem bi mogla da uči na lošim primerima...

Kada skine zaštitni “oklop” i otvori svoju ranjivu stranu, što prema sopstvenim rečima u poslednje vreme radi sve češće, britanska dizajnerka Viktorija Bekam (45) možda bi vam i priznala stvari koje joj ranije nisu padale na pamet. Kako je nedavno izjavila, ona više nije ista žena, a volela bi da javnost to najzad počne da shvata.

– Postoji nešto zbilja oslobađajuće u činjenici da imam 45 godina i da sam u njima prihvatila ko sam, da time vladam, da me to čini samouverenom i zadovoljnom – rekla je nedavno u jednom intervjuu.

Pa ipak, čini se da joj nije svejedno kada je brojni komentatori na društvenim mrežama optuže da nije dobra majka, što je daleko više vređa nego da su joj poručili da se ne snalazi dobro u biznisu ili u braku. Viktorija ne propušta da pomene koliko je posvećena majka svojoj deci Bruklinu (20), Romeu (17), Kruz (14)i osmogodišnjoj Harper, zbog koje se prošle sedmice i našla na meti kritika.

https://www.instagram.com/p/B3UzjGWpEQ1/

Naime, bivša “spajsica” povela je najmlađe dete na “Nedelju mode” u Londonu gde su se u bekstejdžu družile s modelima koji su nosili njene najnovije kreacije. Ponosna mama objavila je fotografiju ispod koje je napisala da je Harper bila gost broj jedan, ali onda su mnogi mislili da nema mnogo čime da se ponosi, budući da je premladu ćerku uvela u svet koji, kako kritičari smatraju, ne pruža dobar primer. Supruga legendarnog fudbalera Dejvida Bekama, s kojim je dvadeset godina u braku, već neko vreme trpi zamerke na račun mršavosti modela koje bira za šetnju pistom u njenim kreacijama, a slično je bilo i sada.

https://www.instagram.com/p/B3AlOMwJrXr/

– Manekenke ne bi smele ovako da izgledaju, neke su poput zombija ili logoraša – bili su oštri komentari, a još više na račun toga što je ćerki predstavila takav model ponašanja.

– Harper bi trebalo da oko sebe viđa žene normalne građe. To nije okruženje za devojčicu – poručivali su u komentarima.

Viktorija na ovakve primedbe nije direktno odgovarala, ali vrlo nedavno osvrnula se na period od pre gotovo dvadeset godina kada se i sama borila sa anoreksijom i bulimijom. Tu se vraćamo na početak priče, budući da dizajnerka ne želi da živi kao nekada, a navela je da su joj se svetonazori promenili otkako je postala majka. Kako je svojevremeno priznala, nakon rođenja prvog deteta upala je u kovitlac borbe za što mršaviju figuru koju su tada diktirali menadžeri njene grupe, a neko vreme živela je isključivo na povrću.

– U teretani, umesto da gledam poziciju svog tela dok vežbam, gledala sam svoju zadnjicu i merila da li se smanjila – požalila se u svojoj ispovesti.

Sada na to vreme gleda potpuno drugačije iako je zadržala takav trend kod svojih modela.

https://www.instagram.com/p/B2buyE1JfhC/

– Danas nikada ne bih sela za sto s decom i preskočila obrok. Treba da vide da njihova mama jede zdravo, a ja moram tim malim ljudima da pokažem kako da budu srećni s tim kakvi jesu – poručila je nakon upućenih kritika iako nije direktno adresirala pomenute komentare. Takođe je istakla, verovatno u inat onima koji kritikuju njene roditeljske metode, kako s Harper ima veoma blizak odnos i da otvoreno razgovaraju o temama poput vršnjačkog nasilja, koje je Viktorija u detinjstvu preživljavala.

– Učim je da bude nežna i ljubazna prema drugim devojčicama, poučena sopstvenim iskustvom – rekla je Bekamova.