Celebrity News

ČISTAČICA OSUĐENA ZA KRAĐU OD HRVATSKOG VODITELJA Tarika Filipovića

ČISTAČICA OSUĐENA ZA KRAĐU OD HRVATSKOG VODITELJA Tarika Filipovića

Danas je objavljena presuda, koja još uvek nije pravosnažna, a po kojoj je Anica Jurilj kriva za krađu izvršenu u stanu hrvatskog voditelja Tarika Filipovića i njegove supruge Lejle.

Anica se na suđenju nije pojavila, kao ni supružnici Filipović, prenose hrvatski mediji.

Jurilj je kriva je jer je iz stana uzela i za sebe zadržala veću količinu nakita i dukata, čija se tačna vrednost ne zna, ali je svakako veća od 134 evra. Takođe, ukrala je 100 kanadskih dolara Lejlinoj majci Fahimi, prenosi 24 sata.hr.

Anica je dobila kaznu od godinu dana uslovno sa rokom provere od tri godine. Kad presuda bude pravosnažna, Anica će Lejli i Tariku morati da vrati iznos od 134 evra, a Lejlinoj majci 200 evra, i to u roku od 15 dana.

- Nije bilo sporno da je nakit bio kod nje, već način na koji se našao kod optužene. Sud je njenu obranu, da joj je Tarik ubacio nakit u torbu, ocenio neverodostojnom i nije našao nijedan razlog, odnosno motiv, zašto bi Tarik i Lejla lagali, a iskaz okrivljene pre svega nije uverljiv, kao ni verodostojan - objasnio je sudija, a prenosi 24 sata.hr.

- Uostalom, ona je potpisala potvrdu kod javnog beležnika kojom je priznala krivicu i neuverljivo je da, kako je rekla, nije pročitala tu potvrdu koja je duga svega nekoliko redova. Htela je svojom obranom izbeći krivičnu odgovornost. Sud jedino nije prihvatio Tarikovu i Lejlinu procenu vrednosti nakita jer nedostaju računi, sertifikati, kutije... Zbog toga je to subektivna procena koja nije prihvaćena. Što se tiče olakšavajućih okolnosti, Jurilj ranije nije osuđivana, a otežana okolnost je ta što je izigrala poverenje osoba koje su joj osiguravale egzistenciju i taj način postupanja ukazuje na bezobzirnost. Oslobođena je plaćanja troškova suda jer nema prihode - pojasnio je sudija, a preneo je pomenuti hrvatski medij.

View this post on Instagram

A post shared by Tarik Filipovic (@tarikfilipovicofficial) on Apr 23, 2019 at 7:58am PDT

Podsetimo, na ročištu u septembru Jurilj je rekla kako se 11. marta 2013. Tarik prema njoj neprimereno ponašao, te da je aludirao na seksualne radnje. Više o tome pročitajte OVDE.

Odbrana tvrdi da nije dokazano da je ukrala nakit, te se pozvala na "in dubio pro reo", što znači da u slučaju sumnje treba presuditi u korist okrivljenog, i da oslobode Anicu Jurilj.