Celebrity News

Glumačka diva Mira Banjac danas slavi 90. rođendan: I dalje razmišljam isključivo o budućnosti, na prošlost se ne osvrćem!

Glumačka diva Mira Banjac danas slavi 90. rođendan: I dalje razmišljam isključivo o budućnosti, na prošlost se ne osvrćem!

Legendarna srpska i jugoslovenska glumica Mira Banjac danas puni 90 godina.

Poslednja diva filma i TV boravi u Sarajevu, gde snima film Pjera Žalice, a trenutno je gledamo u dve hit serije.

– Mislim da sam živela i da živim mali život. Nemam veliki život, ni glamur, ni bogatstvo. Ako mene pitate, zadovoljstvo je imati mali život i u njemu naći svoje vrednosti i ponuditi ih. I dalje razmišljam isključivo o budućnosti, na prošlost se ne osvrćem, jer naknadna pamet ništa ne popravlja – poručuje glumica puna vedrine.

Povodom njenog rođendana, emotivnu poruku imao je i njen dugododišnji kolega, Radoš Bajić.

– Legendarna Mira Banjac je relikvija srpske kulture, filma, teatra i televizije. Lepo je što imamo mlade i talentovane glumce, ali je dragoceno što oni imaju na koga da se ugledaju. Veoma sam radostan što velika Mira u tako ozbiljnim godinama sa puno elana i energije trenutno igra u našim serijama „Psi laju“ i „Preživeti Beograd“. Na mnogaja ljeta, draga Miro, srećan rođendan – prenosi Kurir.

Podsetimo se...

Mira Banjac rođena je 4. novembra 1929. godine u Erdeviku, a njeno pravo ime je Mirjana T. Banjac. Čuvena glumica pripada prvoj generaciji glumaca koja je završila Pozorišnu školu u Novom Sadu 1950, a 1970. prelazi u Beograd i postaje član Ateljea 212.