Celebrity News

Lejdi Gaga: Silovana sam više puta, trauma je deo mog života!

Lejdi Gaga: Silovana sam više puta, trauma je deo mog života!

Lejdi Gaga bila je prva gošća na Oprinoj "Winfrey and WW’s 2020 Vision: Your Life in Focus" turneji, a pred 15.000 ljudi progovorila je o izazovima i traumama sa kojima se susretala

Pevačica i glumica hrabro je priznala da ju je trauma iz adolescencije oblikovala u odraslu dobi, a dovela ju je do psihičkih i fizičkih problema zbog kojih nije mogla da ustane  iz kreveta.

U intervjuu sa Oprom Vinfri, planetarno popularna Lejdi Gaga rekla je da je silovana kada je imala 19 godina i da je od tada duboko traumatizovana.

Napila se pa pravila haos! Muzička zvezda alkoholisana pela se na stolove i dizala haljinu! (foto)

Lejdi Gaga oštećena za ceo život

- Kada sam osvojila Oskara za "Shallow" reporter me je pitao: "Kada pogledate statuu Oskara, šta vidite?". Rekla sam mu: "Vidim mnogo bola". I nisam lagala. Silovana sam sa 19 godina, i to se ponavljalo. Bila sam istraumirana godinama, ali preživela sam i nastavila sam dalje. I, kada pogledam taj Oskar, vidim bol. Ne znam da li je to neko razumeo kada sam izgovorila, ali ja jesam - rekla je Gaga.

Opra ju je upitala da li je nakon silovanja imala posttraumatski stresni poremećaj, što je Gaga potvrdila.

- Imala sam hronični bol. Neuropatska trauma je deo mog života. Na lekovima sam. Imam nekoliko lekara. Tako ja preživljavam. Ali, znaš šta, Opra? Nastavljam da idem napred, i tom detetu ili odraslom biću koje doživljava što i ja, želim da ide napred, jer tako mogu preživeti i osvojiti svog Oskara. Tu sam za svakoga kome treba pomoć. Zamolila bih druge da, ako vide nekoga ko pati, priđu i kažu mu: "Hej, ja te vidim. Vidim da patiš. Tu sam za tebe, kaži mi svoju priču" - rekla je Gaga.

Otkriven pravi razlog zašto Lejdi Gaga i Bredli Kuper nisu uspeli

Lejdi Gaga pored traume pati i od jakih bolova

Naime, pevačica pati od fibromialgije, odnosno oseća bol po celom telu, nosi se s krutim zglobovima, umorom i slabom koncentracijom, a misli da je od nje obolela zbog nelečene traume.

– Ono što je zanimljivo sam pronašla u neuropsihičkim istraživanjima i kroz razgovor s doktorima. Naime, fibromialgija se može lečiti psihičkom terapijom. Mentalno zdravlje je medicinsko stanje i ne treba ga se ignorisati – objasnila je Gaga.

Progovorila je i o svom psihičkom slomu u nadi da će time izbrisati stigmu oko razgovora o mentalnom zdravlju.

– Mozak vam jednostavno kaže: ‘Dosta je, ne želim o tome da razmišljam, ne želim više to da osećam’. I bum. Realnost koju poznajete jednostavno nestane. Znam da su kontroverzni na mnoge načine, no lekovi su mi dosta pomogli- dodala je pjevačica.

Ledi Gaga će biti domaćin Met Gale, a ovim stajlingom ZAPANJILA sve, fanovi se mole da OVO ne obuče na svečanost! (foto)

Tvrdi da je tek nedavno naučila da živi sa ovom traumom, od svojih zdravstvenih problema, do silovanja kojeg je proživela u mladosti.