Celebrity News

Samo u magazinu "STORY" - Siniša Mihajlović: POSLEDNJA ŠANSA ZA IZLEČENJE

Samo u magazinu "STORY" - Siniša Mihajlović: POSLEDNJA ŠANSA ZA IZLEČENJE

Poznati bivši fudbaler i selektor ponovo se nalazi u bolnici “Sent Orsola” u Bolonji, gde tokom šestonedeljne treće faze lečenja treba da bude poznato u kom smeru se kreće njegova borba s leukemijom...

U krvi našeg legendarnog sportiste Siniše Mihajlovića (50) odavno je zapisano da će iz svake utakmice izlaziti kao pobednik, pa šta je onda za njega jedna akutna leukemija koja se u njoj takođe nalazi? U skladu s mentalitetom koji je najbolje iskazivao na fudbalskom terenu, čuveni Miha pokazao je i u ovoj, najtežoj životnoj prilici, da je njegov borbeni duh nepokolebljiv pred svim preprekama. Prošle sedmice na red je došla, kako lekari smatraju, najteža faza njegove borbe, budući da će u bolnici “Sent Orsola” u Bolonji provesti ukupno šest sedmica, nakon čega bi trebalo da mnogi detalji u vezi s bitkom koju vodi, ali još važnije i njenim ishodom, budu jasniji. Treću fazu lečenja zato opisuju kao ključnu, a Siniša je hrabro kročio u novu etapu svoje borbe. Kada je ovog leta emotivno otkrio da je objavio rat leukemiji, svi su stali uz Mihu – igrači njegovog kluba “Bolonja”, saradnici, kao i čitava srpska, italijanska i svetska javnost. O tome možda najbolje svedoči primer atmosfere u Italiji, gde je njegov tim igrao protiv “Juventusa” iz Torina, a navijači ljutih rivala bili su ujedinjeni u podršci našem asu. Postoji unisona želja javnosti u Italiji da Mihajlović pobedi svoju bolest.

Siniša je digao “Bolonju” iz pepela, a svojim prisustvom na poslednjoj utakmici dodatno je podstakao te momke da daju sve od sebe. To što on i dalje na neki način trenira fudbalere svog tima, uprkos tome što vodi sopstvenu bitku, prosto je neverovatno – izjavio je sportski komentator Fredrik Bake i dodao da je najveća utakmica koju “Bolonja” danas igra zapravo Sinišina lična.

Mihajlovića podrška porodice održava u bici. Svetski mediji podsećaju na njegovo skromno odrastanje u Borovom Selu u Hrvatskoj, gde je njegov otac Bogdan bio kamiondžija, a majka Viktorija pravila cipele. Jednom je rekao da to mesto ne želi više da vidi ni na razglednici, jer hoće u sećanju da zadrži period kada su njegovi roditelji slobodno šetali Vukovarom i ponosili se njegovim dostignućima, sve dok nisu došle devedesete. Njegov blizak prijatelj Siniša Lazić jednom je otkrio još neke detalje o Mihi.

Ostatak teksta obavezno pročitajte u najnovijem broju magazina "STORY" koji je u prodaji do 26. novembra!