Celebrity News

Haris Džinović: Pripremam veliki izazov

20/11/2019

story

Tradicionalni koncert legendarnog muzičara Harisa Džinovića u Sava centru, koji će ove godine održati 25. decembra, po mišljenju mnogih uvek je najbolja uvertira u najluđu noć. Zato „kralj meraka“ kako su fanovi prozvali ovog vrsnog pevača, i ove godine priprema muzički spektakl za publiku.

- U Sava Centar svake godine ulazim sa novogodišnjim raspoloženjem svakog decembra. Pevanje, publika, scena i ambijent su za mene veliki izazov i merak, ali se na prvom mestu trudim da ugodim svojoj publici – kaže Haris i objašnjava kako se priprema za nastup.

- Pred svaki koncert imam veliku odgovornost i više se brinem o perifernim stvarima nego o samom pevanju, jer na to mogu da utičem sam, a na ostale okolnosti kao što su tehnika, scena, rasveta, ozvučenje, ne mogu u svakom trenutku direktno da reagujem – ističe muzičar i otkriva kako mu svaki put polazi za rukom da održi sjajnu žurku svaki minut svog koncerta.

Dajte vina, hoću lom!

- Odavno sam napravio svoj repertoar, tako da blage izmene jesu moguće i dešavaju se, ali fundament ostaje isti. Redosled repertoara je od velikog značaja i za publiku i za mene jer pravi kontinuitet i sjajnu atmosferu. Verujte mi da ja čak i nemam svoju najdražu pesmu, a od atmosfere zavisi koja mi je je malo interesantnija u datom trenutku – iskren je muzičar, ali i misteriozan povodom iznenađenja koje priprema za koncert.

- Pripremam nešto novo i nadam se da ću uspeti da stignem. Uvek sam perfekcionista u radu i imam običaj da komplikujem dok ne dovedem pesmu do nivoa koji želim pa to ponekad ode u nedogled, ali verujem da ću stići – zaključuje Džinović.