Celebrity News

Nevena Ivanović: Nikola je muškarac kakvog sam sanjala!

Nevena Ivanović: Nikola je muškarac kakvog sam sanjala!

Boško Karanović

Mlada pop zvezda promenila je život i mesto stanovanja zbog supruga, ali nije odustala od karijere. Nedavno je objavila novu pesmu “Sanjam”, ali je proglašena i za najprivlačniju učesnicu “Evrovizije” protekle godine...

Nedavno je objavljeno da je Nevena Ivanović (25) proglašena top-modelom “Evrovizije” 2019. Reč je o glasanju čitalaca, koje sprovodi najpraćeniji evrovizijski blog “Wiwbloggs”. U tekstu piše “da je Nevena u Tel Aviv donela ubojit vokal, upečatljiv scenski nastup, eleganciju i stil”. Nama je ova vest bila samo jedan od povoda za razgovor s Nevenom, koja je skoro objavila pesmu “Sanjam”, za koju je sama napisala muziku i tekst. Budući da u pesmi kaže: „Živi se za mirne sne i ove godine što prolaze“ razgovor počinjemo pitanjem da li u Budvi vreme teče sporije nego u Beogradu?

– Ti stihovi su mi veoma dragi, a ništa nije lepše nego imati mirne sne, u svakom pogledu. Često sam na putu, što volim, ali vam mali grad pruža toliko toga, a pre svega da radite na sebi. Dok sam živela u Kosovskoj Mitrovici, pohađala sam dve srednje škole, redovno trenirala, išla na folklor… Dan mi je bio ispunjen na način koji mi je donosio zadovoljstvo, a kad sam došla u Beograd, imala sam vremena samo za fakultet i poneki trening. Jednostavno, nemate vremena za sebe, a ja volim da mi svaki dan pude ispunjen i obavezama i sitnim zadovoljstvima. Uostalom, život se i svodi na male dnevne rutine koje vas čine srećnim. Uz sve to, dragoceno je živeti na moru, naravno ako znate da uživate u tome. Uostalom, svima je žao kad s mora treba da krenu kući.

Da li vam je bilo teško da se naviknete na život daleko od porodice, s kojom ste veoma bliski?

- Već devet godina ne živim u Kosovskoj Mitrovici, ali to nije uticalo na našu povezanost. Prvih nekoliko godina u Beogradu bila sam potpuno sama, a onda mi se pridružila starija sestra. Odvajanje mi je teško palo, mada gde god da smo, nastojimo da tako organizujemo vreme da uspemo da se vidimo. S bakom se čujem pet puta dnevno, s dedom često, a razgovore s mamom i tatom i ne brojim. Svako ko jedan dan provede sa mnom kaže – vi Božovići niste normalni. Doduše, sad sam Ivanović, pa to Božovići više ne važi (smeh). Mama ponekad proba da smanji intenzitet brižnosti, pa sestri i meni kaže: “Brinem se u sebi, a vi mi se samo javite kad negde stignete, da znam da ste dobro”. Međutim, tata je vrlo osetljiv kad smo nas dve u pitanju, pa se ta njegova strepnja prenese na mamu, a onda sve iz početka (smeh). Danas je ljudima čudno kad su članovi porodice toliko bliski, a meni, s druge strane, nije jasno kako je moguće drugačije.

Jednom prilikom ste rekli da ste strogo vaspitani, ali da vam je zbog toga drago?

- Ako vam od detinjstva nisu usađeni neki principi i osećaj za porodicu, kasnije to neće moći da se nadoknadi. Mama mi kaže da sam i kad sam imala četiri-pet godina, znala šta hoću, a šta neću. Ni sestri ni meni nisu govorili šta smemo, a šta ne, već smo same znale kako treba da se ponašamo. U početku nesvesno, a kasnije svesno, gledale smo naše roditelje, prvenstveno majku, koja nam je bila i ostala uzor. Srećna sam što sam u svojoj kući imala divne primere, pa nisam morala da ih tražim negde drugde. Bez porodice i ljubavi život ne da nema smisla, već za mene ne postoji. Ranije sam čuvala sestru, naravno to radim i sada, mada sam mlađa, a sada sam spremna da se za sve njih borim kao lavica.

Budući da većina vaših vršnjaka ne razmišlja na taj način, da li ste se pre no što ste sreli Nikolu pitali da li ćete, uopšte, naći srodnu dušu?

 

- Bilo je upravo tako, ali život me je iznenadio. Sve se desilo baš onako kako sam još kao mala sanjala. Veoma je važno da se ljudi nađu. Upravo zbog tih stavova sam mnogima, pogotovo u Beogradu, bila čudna, ali eto – nekad je dobro biti čudan.

Prošlog oktobra rekli ste da je 2018. najbolja godina vašeg dosadašnjeg života. Da li je 2019. preuzela tu titulu?

- Daj bože da to svake godine govorim! Obe su lepe na svoj način, samo što se ove godine više toga desilo. Mislim da se nijednoj pevačici nije dogodilo da se u samo deset dana uda i ode na “Evroviziju”.