Celebrity News

Ćerka Gagija Jovanovića napustila Srbiju!

Ćerka Gagija Jovanovića napustila Srbiju!

Anđela Jovanović, ćerka poznatog glumačkog para Branke Pujić i Dragana  Jovanovića, posle glumačke karijere koju je gradila u Srbiji, odlučila je  da okuša sreću u Velikoj Britaniji. Po diplomiranju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, dvadesetsedmogodišnjakinja iz Zemuna je aplicirala  na jednom od najprestižnijih britanskih fakulteta - Royal Central School of Speech and Drama.

- Gledala sam programe studiranja na raznim fakultetima u želji da se usavršim, a taj fakultet je jedini univerzitet na koji sam poslala prijavu. Na njemu postdiplomske studije traju osam meseci, tako da se već u maju ili junu sledeće godine vraćam u Srbiju. Za ono što trenutno učim, a to je gluma na filmu, ovo je jedna od najboljih škola na svetu. Akcenat je stavljen na rad pred kamerama, ali nije samo to u programu. Na masteru koji pohađam stiču se znanja i iz pisanja, mi smo autori tekstova po kojima glumimo, reditelji, montažeri, kostimografi. Učimo od svega pomalo, tako da na kraju kompletno razumemo svoj zanat - otkrila je za "Gloriju" glumica koja već dva meseca živi u Londonu.

Cimerski život u Londonu

- Prvo sam poslala prijavu sa svojom biografijom, pa sam morala da idem u London na audiciju uživo. Kada se sve završilo, nisam očekivala da će me primiti, to mi nije ni padalo na pamet. Ali kada su mi nakon nekoliko dana javili da sam položila, mojoj sreći nije bilo kraja. Istovremeno sam se rastužila jer sam shvatila da ću morati da napustim Beograd na neko vreme - nastavila je priču Anđela, dodajući da živi u iznajmljenom stanu sa dvoje cimera.

Ustajanje u zoru i pešačenje zarad cilja

- Volim disciplinu, pa moj uobičajeni dan počinje tako što ustanem u pet, spremim sve što mi treba za fakultet i izađem iz kuće oko pola osam. Do faksa pešačim sat. Predavanja mi počinju u devet i traju do šest. Nakon njih, ostanem kratko na fakultetu da završim šta imam za sutra i opet se vraćam pešaka kući - ispričala je Jovanovićeva, uz napomenu da je britanska prestonica jedan od najlepših gradova na svetu.