Celebrity News

Leticija od Španije: Kraljica koja ruši pravila!

Leticija od Španije: Kraljica koja ruši pravila!

Osim što je prva pripadnica dinastije u istoriji Španije koja je pre braka s kraljem već bila venčana, zanosna plemkinja često svoju naciju ostavlja bez teksta odevnim kombinacijama o kojima se polemiše mesecima

Postoje žene čiji je stil do te mere upečatljiv da neretko priča o tome šta su obukle zaseni događaj na kome su bile. Jedna od tih malobrojnih “kraljica stila” prava je kraljica, a to je Leticija od Španije (47).

Kad god i gde god se pojavi, njen izbor odeće i detalja posluži kao inspiracija za niz novinskih tekstova. No, njihov broj višestruko raste kad supruga kralja Felipea odluči da obuče nešto što, po mišljenju “čuvara tradicije”, odudara od kraljesvkog modnog protokola.

KRALJICA LETICIJA treći put u istoj odevnoj kombinaciji, odustala od smelih izdanja!

Tako je bilo nedavno, na dodeli nagrada “Princeza od Asturije”, kada je kraljica bila u topu koji je otkrivao leđa, ali i pre dve godine, kada je odlučila da za dodelu najstarije i najcenjenije novinarske nagrade u Španiji obuče pantalone, tj. kombinezon. U to vreme pisalo se da je gotovo nemoguće naći fotografiju na kojoj je članica kraljevske porodice u pantalonama na svečanom događaju. S druge strane, ona nema nikakav problem da se u relativno kratkom roku pojavi u istoj haljini, a jednom prilikom nosila je suknju koja je u njenom ormaru punih trinaest godina čekala da ponovo bude obučena. Treba li uopšte pominjati koliko su “obične žene” bile oduševljene tim njenim gestom?

Kraljica Leticija je, u suštini, oduvek mogla ono što malo ko može. Kad to kažemo, prvenstveno mislimo na činjenicu da je prva kraljica u istoriji Španije koja je pre stupanaja u brak s kraljem već bila udata. U prvom braku provela je samo godinu dana, mada se sa piscem i profesorom književnosti Alonsom Gererom Perezom prethodno zabavljala deset godina. Za princa Felipea udala se u maju 2004. u Madridu, što je bilo prvo kraljevsko venčanje održano u španskoj prestonici posle skoro sto godina. Krunisanjem kralja Filipa XI postala je prva žena bez plemićkog porekla na španskom tronu.

Španske kraljice demantovale glasine o razdoru

Upravo zbog te činjenice mnogi su je poredili s Kejt Midlton. Leticija od Španije je, paralelno sa osnovnom školom, pohađala muzičku školu, a nekoliko godina išla je na balet. Kad rastete pored oca novinara, niko se ne začudi što i sami krenete tim putem. Magistrirala je audio-vizuelne komunikacije, a radila je i za nekoliko poznatih časopisa i TV mreža. U njenoj novinarskoj biografiji jedan od najdramatičnijih trenutaka bilo je izveštavanje iz Njujorka, u septembru 2011, posle terorističkih napada. Pre no što će novinarstvo zameniti kraljevskim dužnostima, bila je voditeljka najpopularnijeg jutarnjeg programa u Španiji.

No, vratimo se izgledu kraljice, koju i po tom kriterijumu često porede s Kejt Midlton, ali i veoma lepom jordanskom kraljicom Ranijom. Svojevremeno se u španskoj štampi pisalo da zasluge za njenu savršenu liniju, pored genetike i redovnog vežbanja, pripadaju i Perikoneovoj dijeti koja, osim vitkosti, donosi i odličan izgled kože.