Celebrity News

Tamara Grujić nakon što je postala mama: Dobila sam svoju slabu tačku

Tamara Grujić nakon što je postala mama: Dobila sam svoju slabu tačku

S najplemenitijom srpskom voditeljkom, čija humanitarna emisija “S Tamarom u akciji” slavi stoto emitovanje, pričali smo o poslu i majčinstvu, a ona je otkrila na koji način planira da ta dva segmenta života spoji u jedan

Nedavno je Tamara Grujić (42), zajedno sa svojim timom, proslavila stotu emisiju serijala “S Tamarom u akciji”. Od februara 2016. do danas promenili su živote 99 porodica i renovirali 8.300 kvadrata životnog prostora. Dok je spremala promo-film za jubilej, Tamara se pitala da li je moguće da su na terenu proveli sto nedelja. Pričajući o tome, doduše uz osmeh, otkrila nam je da je imala utisak da su se svi mnogo promenili, tačnije ostarili, jer rad u takvim uslovima čini svoje. Potom je rekla:

– U međuvremenu su se ljudima čije smo domove sredili desile i lepe i ružne stvari – neke porodice su dobile prinove, a u nekima je, nažalost, bilo smrtnih slučajeva. Zapravo, sve je to život, ta promenljiva “stvar” u kojoj sve dolazi i prolazi. Srećni smo što sve lakše uključujemo ljude u naše akcije, kako lokalne samouprave, tako i privatnike, pa možemo da se prihvatimo i sređivanja kuća koje su, građevinski, vrlo komplikovane.

Ko je u samom početku imao više optimizma – vi ili suprug Vuk, koji je producent emisije?

- Ja sam rođeni optimista, a on je realista, ali i školovani organizator i ogromna podrška.

Pre tačno dva i po meseca postali ste mama devojčice Lenke. Da li je tačno da ste toliko dobro proučili svaku promenu koja se kod beba dešava da unapred znate kako će izgledati njena sledeća nedelja?

- Svaka mama prvog deteta pomalo se izbezumi od svih dobronamernih saveta, koji su ponekad i oprečni, što je normalno, jer su bebe različite. Zato je mnogo bolje da puno poverenje pokloni jednoj osobi, u čiju stručnost ne sumnja, a bitno je i da to bude neko ko, prirodno, nije sklon komplikovanju. Sve to sam našla u divnoj, čuvenoj babici Marici, koja je u penziji. Naš prijatelj Rambo Amadeus rekao mi je nešto sjajno: “Slušaj, najmajmunskija stvar na svetu je imati mladunče. Kad god ne budeš znala šta treba da radiš, zamisli sebe na mestu majmuna i uradi ono što bi on uradio”. Zamisli koliko je to genijalno, a sve sam proučila, jer sam štreber po prirodi. Sada sam već opuštenija jer je prošlo vreme upoznavanja i stvaranja zajedničkog ritma.

Da li vam sada deluje realno želja da Lenka već na proleće bude deo ekipe “S Tamarom u akciji”?

- Da, samo što ćemo obogatiti vozni park. Iznajmićemo pravi filmski “trejler”, koji ima kuhinjicu, malo kupatilo, krevet, grejanje na plin, tako da će njoj biti isto kao kod kuće. Uz to, sledeće sezone radimo u Vojvodini, a ne u planinama, gde bi zaista bilo komplikovano. Samo bože zdravlja, pa ćemo u akciju.

Koje ste životne lekcije naučili radeći emisiju?

- Imam znatno više strpljenja, tolerancije i razumevanja za sve oko sebe. Srbiju smo upoznali uzduž i popreko, a na tom putu videli smo mnogo razorenih porodica, nesreće i siromaštva. Videli smo mnogo dece koja rastu u takvim uslovima, a lepše su vaspitana od onih koja imaju neuporedivo više. Shvatili smo i da ćemo se – ako se ne okrenemo svom mikrosvetu – potpuno izgubiti. Koliko god to zvučalo kao floskula, moramo se vratiti pravim životnim vrednostima. Među ljudima vladaju bes i agresija, tako da bi nam neki reset dobrodošao.

U kojoj meri ste se vi “resetovali” otkad imate Lenku?

- Toliko je normalno biti neispavan kad imaš bebu da me je sramota da se zbog toga žalim.

Citiraću jednog mog prijtelja, koji je u trenutku kad je postao tata rekao: „Sada sam dobio pravu slabu tačku”. Prvo si u šoku i ne možeš da razumeš šta osećaš, a sada emocije bujaju. Kad shvatiš do koje mere su bespomoćni kada se rode, jasno ti je koliko je ogromna odgovornost koju roditelji moraju da ponesu. Mnogo toga bih htela – da moje dete jednog dana ne “bulji” u mobilni telefon, da bude u prirodi, da sluša lepu muziku, ali tek ćemo videti kako će biti. Sigurno je samo da ću se ja truditi da bude tako.

Kako ste uspeli da već sada imate istu figuru kao pre trudnoće?

- To je stvar genetike. Moja mama je mršavija od mene. U trudnoći sam se ugojila samo osam kilograma. Kad sam se vratila iz porodilišta, tih kilograma nije bilo. Moguće je da zasluge za to ima činjenica da sam radila bukvalno do samog porođaja.