Celebrity News

Kristina Radenković: Rogan liči na tatu!

Kristina Radenković: Rogan liči na tatu!

Voditeljka “Slagalice” na svet je donela sina kojeg je njena ćerka Tara lepo prihvatila, dok se suprug Nikola prema novom članu porodice odnosi vrlo bojažljivo

Voditeljka kviza "Slagalica" Kristina Radenković (38) protekle nedelje carskim rezom donela je na svet sina, kojem je u dogovoru sa suprugom, pravnikom Nikolom Radojevićem, dala staro crnogorsko ime. Dečak koji je iz porodilišta “Narodni front” izašao sa 3 kilograma i 800 grama nazvan je po knezu Roganu, opevanom u "Gorskom vijencu" Petra II Petrovića Njegoša. Dok mališan lepo napreduje, ponosna mama se još oporavlja, mada je, kako saznajemo, relativno brzo nakon intervencije stala na noge i prošetala bolničkim hodnicima. Pre par dana, s naslednikom u naručju, stigla je u topli porodični dom, gde ju je nestrpljivo čekala troipogodišnja ćerka Tara.
Ubrzo nakon što je mezimca udobno smestila u krevetac, voditeljka nam je rekla da je rana od caskog reza još uvek boli, ali da su te tegobe, u odnosu na mučnine koje je imala tokom trudnoće, gotovo zanemarljive.

 

– Pre nego što sam ponovo zatrudnela, slušala sam priče da je s drugim detetom daleko lakše. Kod mene nije bilo tako, baš naprotiv. Dok sam nosila Taru, lagano sam prolazila kroz nelagodnosti, s Roganom, međutim, bilo mi je mnogo teže. Dugo sam imala mučnine, zbog čega sam bila dehidrirala i malaksala te jedno vreme čak ni iz kreveta nisam mogla da ustanem, a kamoli da radim i posvetim se ćerki. Od lekara sam dobila terapiju koje sam se strogo pridržavala – započinje priču Kristina i nastavlja:

– Sada se osećam dobro. Rogan je takođe odlično, što je i najvažnije. Za razliku od Tare koja je sa 4 kilograma i 300 grama bila najveća beba u porodilištu, on se rodio s nešto manjom kilažom. Dugačak je 53 centimetra i liči na tatu, dok ima moju fizionomiju. Primetila sam da mu ruke krase dugački prsti, što govori da će imati lepe ruke kada poraste. Takođe, verujem da će, poput sestre, biti plavušan – sa osmehom otkriva voditeljka, koja se zajedno sa ostatkom porodice polako privikava na novog člana i obaveze oko njega.

– Što se tiče prilagođavanja, mislim da sam izvukla deblji kraj (smeh). Dok suprug i ćerka spavaju dubokim snom, ja se zbog dojenja budim po nekoliko puta u toku noći. Tata se još uvek vrlo bojažljivo odnosi prema sinu. Kada ga je prvi put uzeo u ruke, sludeo se i pomislio da će ga ispustiti. Iznenadio se njegovom sićušnošću, jer je zaboravio kolika je Tara bila kada smo je doneli iz porodilišta. Ona je, s druge strane, vrlo slobodna u ophođenju sa bratom. Za sada ga je lepo prihvatila, videćemo kako će biti kasnije. U njenom uzrastu bila sam užasna starija sestra, stoga me ništa ne može iznenaditi. Oprostiću joj kako god se bude ponašala, jer je to sastavni deo odrastanja. Zapravo, bilo bi mi čudno ako ne oseti ljubomoru, koja se, između ostalog, može odraziti mokrenjem u krevet. Suprug i ja ćemo se potruditi da do toga ne dođe. Ukoliko ipak bude problema, tu su njegova i moja mama koje će sigurno umeti da nas posavetuju i pronađu odgovarajuće rešenje.

 

S obzirom na to da već krajem februara planira da se vrati na posao, Kristina razmišlja da pored povremene pomoći roditelja angažuje i bebisiterku.

– Bake imaju svoje živote. Kada je bilo vreme, rađale su i odgajale decu, sada je došao red na nas. Mada su nam uvek na usluzi, suprug i ja smo se složili da je najbolje da platimo ženu koja će nam, dok smo na poslu, pomoći oko odgajanja sina – priča Radenkovićeva koja će najverovatnije početkom godine biti angažovana da vodi “Beoviziju”.

– Čim se oporavim i smršam desetak kilograma, volela bih da se vratim na male ekrane. Čini mi se da ne bih mogla čitavih godinu dana, koliko porodiljsko bolovanje traje, da sedim kod kuće. Nakon rođenja Tare isto sam se ranije vratila. Da nisam tako postupila, najverovatnije bih pala u depresiju. Jednostavno nisam tip koji može dugo da miruje – kazala je za kraj Kristina.

Nakon što je sin došao na svet, Kristinin suprug Nikola okupio je prijatelje s kojima je slavio do zore. Budući da se uskoro bliži voditeljkin rođendan, proslavu će ponoviti

– Uvek se žurka nakon porođaja događa bez nas majki. Samo je Grbić ispao faca i sačekao ženu da izađe iz porodilišta. Svi ostali su bezobrazni – duhovito je kazala Kristina.