Celebrity News

Božo Vrećo: Beograd me podseća na prve ljubavi

Božo Vrećo: Beograd me podseća na prve ljubavi

Talentovani i ekstravagantni bosanski umetnik otkriva tajne svog svakodnevnog života i tvrdi da se ne razlikuje od drugih ljudi, osim što na putovanja nosi i mušku i žensku odeću

Pevač anđeoskog glasa Božo Vrećo (36) četrnaestog decembra biće pred beogradskom publikom, koja mu je više puta pokazala koliko ga voli i poštuje. Svaki njegov dolazak u grad koji naziva svojim savršenim partnerom obojen je posebnim emocijama, jer je u njega došao kao osamnaestogodišnjak. Dovele su ga studije arheologije, koje je uspešno završio.

– Pojedini delovi grada vezuju me za ljude koji čak i nisu ovde, jer su se odselili dalje, a setim se i prvih ljubavi. Vračar mi je uvek bio poseban. Ne stignem da se vidim sa svim prijateljima, ali mnogi dođu na koncert, pa se tu sretnemo – kaže Božo.

Koliko često odlazite u Foču, u kojoj ste rođeni?

- Kad sam u Foči, a to bude na dva-tri dana, posvećen sam porodici, pa za “điranje” po gradu nemam vremena.

Mama i sestra žive na pola puta između Foče i Nacionalnog parka “Sutjeska”. Drago mi je što je Aladža džamija restaurirana pa izgleda upravo onako kako je pamtim. U bilo koji grad da odem posmatram ga iz nekadašnjeg ugla. Ne želim da prihvatim da se promenio nagore, da građevine više nisu tako lepe, da se ulice ne održavaju na pravi način, da su se neki ljudi odselili, a neki drugi doselili i doneli svoje supkulture, koje nisu srodne s našim.

Paralelno živim u imaginarnom i realnom svetu, ali mi to daje inspiraciju za stvaranje.

Malopre ste pomenuli da je sestra mnogo starija od vas.

- Starija je sedamnaest godina. Sada živi s mamom, a njihova zajednička brižnost je neverovatna. Ponosne su i na moj uspeh i na to kako su me vaspitale. Javni poziv je vrlo osetljiv, moraš da paziš šta ćeš i kako reći, a ja – bez obzira na situaciju – nikad nikoga nisam povredio, niti sam svoj obraz ukaljao.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Vreco Bozo (@bozovreco) дана 1. Дец 2019. у 9:52 PST

Prvi put čujem da kažete mama, a ne majčica.

- “Majčica” je, obično, kada pišem odgovore. Ta reč mi ide uz divnu energiju koja među nama postoji. Mislim da bi njen primer mogao da bude nauk roditeljima kako da odgajaju svoje dete. Nek bude šta želi, nek voli koga hoće, to je tvoje dete. Bitno je da ima ljudske vrednosti, zbog kojih ćeš reći – on je dobar čovek. Danas nema većeg komplimenta.

Da li vas majka zbog nečega kritikuje?

- Moje telo je prekriveno tetovažama, a biće ih još, osim naravno na licu. Moja majka, koja me zove lane, valjda da bi to lakše svarila, kaže mi “moje šareno lane”. Pre par dana mi je čak rekla: “Više ne mogu da te zamislim bez tetovaža, kao da sam te s njima rodila”.

Od čega zavisi da li ćete obući pantalone ili haljinu?

- Kad putujem, zbog praktičnosti, obično sam u pantalonama i patikama, ali onog trenutka kad osetim potrebu da izgledam ekstravagantno, sa šeširom, pa makar to bilo na aerodromu – staviću ga. Kad se pakujem za put, ponesem i mušku i žensku odeću. Dominira crna odeća i stilski minimalizam, pa se sve lako kombinuje. Uvek krećem s koferom teškim 23 kilograma i ručnim prtljagom, gde mi stane još par “džidža”.

Iako imate krhku građu, sudeći po Instagramu, redovni ste u teretani?

- Svaki slobodan trenutak, pa i kad sam u hotelu, iskoristim da odem na plivanje ili u teretanu. Svi koji vežbaju složiće se da 80 odsto zasluga za naš izgled pripada ishrani. Uvek moraš da zamisliš dve slike – na jednoj su “trbušnjaci”, a na drugoj hedonizam. Okrenuo sam se laganijoj ishrani s mnogo ribe, voća i povrća.

Da li je tačno da volite da kuvate?

- Obožavam. Na putovanjima kupujem zanimljive začine, iako moja mama i sestra vole samo tri – so, biber i vegetu (smeh). Mada umem da eksperimentišem u kuhinji, najbolji sam kad spremam pitu krompirušu. Dolazak do savršene, hrskave pite pravi je koncept. Prvo napraviš testo, pa ga prstima razvlačiš, seckaš krompir na kockice, smotaš testo u kolutove, stavljaš ga u tepsiju staru preko sto godina, pečeš u šporetu na drva... Dok sve to radim, ja pevušim.