Celebrity News

Ana Vintur je uništila i svoj i njegov brak: Njihova ljubav počela je kao vanbračna afera koja je izazvala skandal

Ana Vintur je uništila i svoj i njegov brak: Njihova ljubav počela je kao vanbračna afera koja je izazvala skandal

Plavooki Teksašanin Šelbi Brajan danas ima sedamdeset i dve godine, ali njegove markantne crte lica i pojava još uvek svedoče o harizmi nekadašnjeg člana američkog univerzitetskog bratstva tj. jednog od onih popularnih mladića koji su jednako vešto žonglirali loptama i ženskim srcima. Onog kojem su izgled i harizma, pomešani s ambicijom i intelektom, omogućili da se probije u životu i postane uspešan preduzetnik i milijarder. I za kojeg verovatno nikad ne bismo čuli da jedne hladne i maglovite njujorške večeri sad već propisno davne 1997. godine nije zapao za oko, ili možda sunčane naočare, slavne urednice Voga, Ane Vintur.

Devedesete su opet "in" pa eto prilike da iz njih izvučemo strastveni početak jedne duge ljubavne veze koja će uskoro obeležiti svoju 22. godišnjicu, onu za koju bismo mogli da kažemo da je u svojim počecima bila napetija od epizoda u kojima Keri upoznaje Zverku.

Kad su dakle tog jesenskog dana u novembru jedno drugome pružili ruku i upoznali se na gala večeri Njujork Baleta koja se održavala u Linkoln centru, oboje su još uvek bili u braku.

Ana je tada bila 15 godina udata za dečjeg psihijatra Dejvida Šafera, s kojim ima dvoje dece, danas 31-godišnjeg sina Čarlsa i 29-godišnju ćerku Ketrin, dok je četiri godine stariji Šelbi (koji je milione stekao zahvaljujući poslu s telekomunikacijama), bio u 17-godišnjem braku s drugom suprugom Ketrin, s kojom je imao dva sina, Ostina i Džeka.

Sudbina je htela da to veče sednu za isti sto, a oni koji su im za njim pravili društvo kažu da je bilo više nego očigledno da su jedno drugom jako dopali.

Šelbi je u fizičkom smislu bio potpuna suprotnost Aninom suprugu Dejvidu. Visok, guste svetle kose i prodornih plavih očiju, građen poput apolona, šarmantni Teksašanin ličio je na živog Kena i privlačio ženske poglede gde god bi se pojavio.

Za razliku od Dejvida koji svojom sitnom građom, krupnim nosem i ćelavošću baš i nije bio kandidat za Barbikinog dečka. Ali, bio je vrhunski intelektualac i ugledni stručnjak s kojim je Ana dugo bila srećna, ne samo kao sa suprugom već i svojim mentorom koji joj je davao savete u vezi svega, pa čak i posla. Tim je više bolelo kada je do Dejvida stigla vest da se njegova supruga tajno viđa sa Šelbijem.

Ali, očigledno je bilo nemoguće odoleti njegovom udvaranju: nakon što su se upoznali, Šelbi je Anu obasipao poklonima i cvećem, a ona je sve ređe uspevala da sakrije blistavi osmeh zaljubljene žene. Bila je to velika promena, pogotovo za nekog ko je na glasu kao ledena kraljica. Kako je njihova afera napredovala, i Anine kolege su primetile promenu.

Prestala je da nosi tamne naočare, posvetlela kosu i mnogo češće počela da odsustvuje iz svoje kancelarije.

- Postalo je i više nego očigledno. Počela je da zatvara vrata kancelarije svaki put kad bi joj zazvonio telefon i vraćala se s dugih ručkova rasčupane kose - otkrio je jedan od zaposlenih.

Nekoliko meseci nakon što su počeli aferu, celi je Njujork brujao o tome.

Brajanova supruga Ketrin za vezu je znala već nekoliko meseci, ali kako Šelbiju to nije bila prvavanbračna afera, nadala se da će ga i ova strast proći (tri godine ranije prevario ju je s udatom ženom).

Anin suprug Dejvid nije imao strpljenja da čeka i da se pravi blesav već je nazvao Ketrin i rekao joj: “Znate li da se vaš suprug i moja žena imaju aferu!”

Izbio je skandal, cela stvar se završila na stranicama žute štampe, Ana se plašila da će to uticati na njenu decu pa su ona i Šelbi nakon toga prekinuli.

Ali ne na dugo. Šelbi se iselio iz doma koji je delio s Ketrin i unajmio stan u Tramp Taueru a Ana se 1999. ipak odlučila za razvod nakon čega se preselila kod njega. Par i danas živi u Njujorku iako se retko mogu videti zajedno u javnosti, a Ana o svom ljubavnom životu nikad ne govori iako oni koji je dobro poznaju kažu da joj je ta prva godina sa Šelbijem bila i prelepa i emotivno najteža jer je morala da prelomi razvod i objasni ga svojoj deci.

Njeni zaposleni su čak bili pomalo zadovoljni uhvativši je u liftu nekoliko puta te godine sa suzom u uglu oka. I ledene kraljice ipak dakle ponekad plaču.

Šelbijeva supruga Ketrin ipak nije bila u pravu. Afera koja se započeta kao strast po hotelskim sobama završila se kao 14 godina dug brak.

Još uvek veoma solidan.