Celebrity News

Antonio Banderas u uzbudljivoj ulozi slavnog umetnika: Pikasova životna priča fascinira me čitavog života

Antonio Banderas u uzbudljivoj ulozi slavnog umetnika: Pikasova životna priča fascinira me čitavog života

Antonio Banderas igraće slavnog umetnika Pabla Pikasa u drugoj sezoni serije "Genije" kanala Nationa geographic, prenosi američka štampa.

"Varajeti" piše da će život i karijera jednog od najvećih umetnika modernog doba biti pretočeni u nastavak serije koja je u prvoj sezoni pratila Alberta Ajnštajna.

Pikasova karijera trajala je decenijama, i iznedrila je više od 50.000 dela među kojima su "Gernika", "Gospođice iz Avinjona", "Stari gitarista" i mnoge druge slike. Njegov privatni život bio je jednako interesantan, pa producenti smatraju da je on odličan izbor za drugu sezonu serije.

Glavna uloga biće poverena Antoniju Banderasu, kojem je ovo druga "šansa" da igra Pikasa. Trebalo je da ga glumi u filmu "33 dana" pre nekoliko godina, ali je u međuvremenu taj projekat propao.

- Pikasova životna priča fascinira me čitavog života, i imam ogromno poštovanje prema tom velikom čoveku, koji je takođe bio dete moje rodne Malage. Oduševljen sam što imam priliku da, zajedno sa sjajnim timom, ispričam priču o jednom od najvećih inovatora umetnosti -  saopštio je Banderas.

Prva sezona serije, u kojoj je Džefri Raš igrao Ajnštajna, nominovana je za deset Emija, a premijera prve epizode imala je neverovatnih 45 miliona gledalaca.

A post shared by PARIS PHOTO (@parisphotofair) on Sep 10, 2017 at 2:03am PDT