Celebrity News

Bivša prva dama Mišel Obama: Ovo sam ja, potpuno ogoljena!

Bivša prva dama Mišel Obama: Ovo sam ja, potpuno ogoljena!

Potpuno ogoljena u dokumentarnom filmu “Postajanje”, supruga bivšeg predsednika SAD, bivša prva dama Mišel Obama otkrila je nepoznate detalje o posledicama funkcije koju je obavljala osam godina.

Bivša prva dama Mišel Obama i Barak Obama otkako je pre više od tri godine završen mandat prve afroameričke porodice koja je živela u Beloj kući, nisu otišli previše daleko. Njihova nova rezidencija nalazi se svega nekoliko kilometara dalje u Vašingtonu, a brojni analitičari slažu se da aspiracije najvoljenijih modernih državnika SAD takođe nisu mnogo odmakle odatle.

Bivša prva dama aktivno je posvećena temama poput obrazovanja, putem “Globalne alijanse žena” koju je osnovala pre dve godine, ili podsticanju demokratije putem njene inicijative za digitalno glasanje. Kada je njenu zemlju žestoko pogodio COVID-19, radila je na pomoći za ugrožene stanovnike Vašingtona, pomagala da se obezbedi besplatno testiranje, ali i učestvovala u obrazovnoj emisiji državne televizije PBS “Ponedeljci sa Mišel”, gde je čitala najmlađima. Međutim, najviše interesovanja o njenom životu izazvao je dokumentarac “Postajanje”, baziran na njenoj autobiografskoj knjizi, postavljen na popularnoj striming platformi “Netflix”.

NE PROPUSTITE: Mišel Obama zbog JEDNOG UOBIČAJENOG GESTA završila na METI OSUDE britanskih medija

Bivša prva dama - Ovo sam ja, potpuno ogoljena!

Film od sat i po vremena otkriva stranu bivše prve dame kakvu je verovatno bilo nemoguće u potpunosti sagledati.

Dok je obavljala tu funkciju, javnost je ostala zapanjena pojedinim detaljima koji otkrivaju da put Mišel Obame nije bio nimalo lak.

U dokumentarcu postoje i delovi intervjua koji je Mišel dala Opri Vinfri dok je promovisala knjigu.

Ovo je odličan način da zastanem i promislim o svemu što mi se dešavalo. Malo me je uhvatila panika kad sam shvatila da posle dugo vremena mogu da kažem: “Ovo sam ja, potpuno ogoljena”.

Mišel u javnosti nikad nije ni smatrana prvom damom koja je taj položaj doživljavala striktno ili se zbog njega zatvarala, tako da je prijem ove knjige bio topao.

Ona se tokom mandata opredelila za pristupačan medijski profil, nasuprot mnogim prethodnim prvim damama. Steklaje  ljubav javnosti, a percipirana je kao normalna i realna, čak i nezavisna žena.

 

U filmu čiju režiju potpisuje Nađa Halgren, Mišel objašnjava da stvari nisu bile toliko jednostavne kao što ih je predstavljala.

Otkrila je da je svakako platila danak velikoj medijskoj propraćenosti.

– Svaki pokret, svaki treptaj oka koji načinite duboko se analizira. Svet vas posmatra na svakom koraku i odjednom osećate da vaš život više nije vaš opisala je Mišel dane u Beloj kući. Tokom boravka u tom okruženju, kako priznaje u filmu, glavna preokupacija bile su joj ćerke Malija (21) i Saša (18).

NE PROPUSTITE: Pikanterije u doba korone: Brak Emanuela i Brižit Makron na ispitu?

 

Bivša prva dama - Ne možemo čekati da svet pruži jednakost svima

Bilo joj je teško da vaspitava decu dok odrastaju u ogomnoj vili, okružene slugama i privilegijama.

Zato je insistirala da same sređuju svoje sobe i peru svoj veš. Prisetila se i “pidžama žurke” koju su njene naslednice imale, poslednje večeri njihovog boravka u Beloj kući.

Ujutru sam morala da ih budim uz povik: “Ustajte, Trampovi dolaze”.

NE PROPUSTITE: Prva dama Srbije Tamara Vučić zablistala u crvenoj haljini (foto)

Ćerke joj se kratko pojavljuju i u dokumentarcu, kao i Mišelina majka Merijen i njen brat Kreg.

Sećam se jedne prilično obeshrabrujuće školske savetnice tokom mog pohađanja srednje škole. Smatrala je da ciljam previše visoko i pokušavala je da me odvrati od velikih ambicija. Takođe, sećam se da sam na Univerzitetu Prinston bila jedna od retkih afroameričkih studentkinja.

- Jedna moja cimerka morala je da se iseli iz naše zajedničke sobe jer je njena majka bila užasnuta što joj ćerka prostor deli sa crnkinjom. Osećala je da je njena ćerka zbog mene u opasnosti – prisetila se Obama.

Rasa i pol Mišel Obame u filmu se ponavljaju kao dominantna tema. Dok objašnjava zbog čega se dugo borila da njen glas bude prepoznat i uvažen, ne čudi što je danas posvećena ohrabrivanju mladih afroamrikanki.

– Ne možemo čekati da svet pruži jednakost svima da bismo počele da se osećamo vrednim – poručuje Mišel jednoj od devojaka u filmu.

Na pitanje gde je njen život sada, nakon tako velike funkcije koju je obavljala, odgovara:

– Sada sam na potpuno drugačijoj stazi. Ovo nije korak nazad, već potpuno nov početak.

NE PROPUSTITE:
Zbog pritiska javnosti da IZGLEDA STARIJE od supruga, Brižit Makron se u tajnosti podvrgla estetskim zahvatima?

Komentari (0)

Loading