Celebrity News

Tajkun stigao na male ekrane, Bjela ljubi 27 godina mlađu glumicu!

Tajkun stigao na male ekrane, Bjela ljubi 27 godina mlađu glumicu!

Serija "Tajkun" premijerno je sinoć prikazana na RTS-u u kojoj glavnu ulogu tumači Dragan Bjelogrlić, a njegova direktna partnerka u ovom ostvarenju je mlada glumica, Tihana Lazović

Dugoočekivana televizijska serija "Tajkun" premijerno je sinoć prikazana na Radio-televiziji Srbije i kroz deset epizoda gledaoci će imati priliku da prate uzbudljivu priču o tajkunu Vladanu Simonoviću, kojeg igra Dragan Bjelogrlić. Glavni junak je biznismen, dobrotvor, vernik, otac, ljubavnik, odnosno, kako je Bjela rekao i "žrtva i dželat". Njegova direktna partnerka u ovom ostvarenju je sve popularnija mlada glumica iz Hrvatske, Tihana Lazović.

Inače, serija “Tajkun” u režiji Miroslava Terzića, prati dramatičan i turbulentan život Vladana Simonovića, čoveka koji je bogatstvo stekao na sumnjiv način. U momentu kada se nalazi na vrhuncu karijere, i država i neprijatelji prete da unište njegovo poslovno carstvo.

Tihana Lazović, inače, svojim talentom osvaja ceo region, iza nje stoje brojna glumačka ostvarenja, a ne možemo da ne spomenemo da je i dobitnica prestižne nagrade "Određeni pogled" sa kanskog filmskog festivala, kao i da je nagrađena i sa dve Zlatne arene.

Uloga u seriji "Tajkun" sigurno će zauvek ostaviti trag na njenoj karijeri, ali i ljubavnom životu pošto je upravo na snimanju ovog ostvarenja kulminirala ljubav sa popularnim glumcem Branislavom Trifunovićem.

Da ljubav cveta, lepi glumački par je dokazao pre nekoliko dana na crvenom tepihu upriličenom povodom premijere prve epizode pomenute serije na Fest-u.

Ljubav cveta! Bane Trifunović i Tihana Lazović na crvenom tepihu!

Tihana je glumila u brojnim ostvarenjima, među kojima se ističu "Jutro će promeniti sve”, “Poslednji Srbin u Hrvatskoj”, serija “Novine”,  a za portal "Buro 24/7" otkrila je šta joj je bilo najzahtevnije u radu na seriji "Tajkun" i u ulozi Ksenije.

- Tajkun je moje prvo profesionalno iskustvo s ekavicom. Lakše mi je bilo da glumim u "Just Like My Son" na italijanskom! Srpski jezik je toliko sličan hrvatskom da je teško odglumiti ga, a da se ne primeti da nisi odavde. Na svu sreću, Ksenija je za vreme rata došla u Beograd iz Knina – rekla je Tihana za pomenuti protal i dodala kako je sa rediteljem Miroslavom Terzićem oživljavala lik.

Stigla potvrda: Branislav Trifunović u vezi sa prelepom glumicom iz Hrvatske

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tihana Lazovich (@tihanalazovich) on Mar 10, 2020 at 6:03am PDT

Kako je istakla, ekipa filma je odlučila da neće biti reč o stereotipnoj ženi mafijaša. Iako živi u njegovoj senci, Ksenija je svojeglava, snažna i dobija svoje mesto pod reflektorom kroz vlastitu priču.

- Ksenija je u početku napisana kao 'dobra ženska', ali Miša, scenaristi i ja zajedno smo došli do ideje da bi zaista bilo zanimljivo kada bi ona bila devojka iz susedstva u svetu tajkuna. Nastojala sam da se vidi njena 'prljavština', Konstantno je anksiozna, kao da se nazire tračak ludosti. Obožavam momente u kojima vidim priliku da ubacim nešto mračno u nju. Kod nje je zanimljivo to što ima ozbiljnu dilemu. Nalazi se između voljenog čoveka i porodice i muči se s izborom. U senci tajkuna je i nema ambiciju za moći. Ona je njegov odmor. Izvan tog sveta je sasvim drugačija, normalna, mlada - rekla je Tihana o svom liku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tihana Lazovich (@tihanalazovich) on Jan 21, 2020 at 12:19pm PST

Razlika u godinama između dvoje glavnih likova jedna je od pokretača drame, a gluma nasuprot Bjelogrlića svojevrsno ostvarenje njenih snova. Tihana je istakla da joj je bila velika čast da radi sa Draganom Bjelogrlićem.

- On je velikan kojeg sam gledala sam još u detinjstvu. Divan je partner, divno je kad neko toliko daje. Može mi biti otac i upravo to je problem likova. Šta to njih dvoje imaju da su se zaljubili? To je ono na čemu radimo. Nije ovde reč o probijanju leda s partnerom već se traži motivacija i tek kada je sve što odglumiš motivisano njihovom pričom - do koje treba doći - postaje prirodno. Ljubavne scene, na primer, napisane su u stanu i zanimalo nas je na koji način pokazati ljubav a da ne bude stereotipno. Na koji način prikazati ljubav u kratkom vremenu? Najkreativniji deo je napraviti običnu radnju posebnom, otkriti po čemu je ta ljubav posebna - objašnjava glumica za pomenuti portal i tvrdi kako joj je sloboda na setu najbitnija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tihana Lazovich (@tihanalazovich) on Dec 26, 2019 at 7:49am PST

Tihana otkriva da, u zavisnosti od reditelja, glumci dobijaju određenu odgovornost da od lika naprave nešto sasvim novo, da mu udahnu život po svom nahođenju. Priznaje kako je od nekih projekata odustala upravo jer se osećala skučenom.

- Kada imaš dobar dan na setu, to je takva injekcija adrenalina koja te drži tako dugo i nosiš to sa sobom određeno vreme. Za mene je gluma prvenstveno igra.  Nije mi se nikad dogodilo da se nisam vratila iz lika u stvarnost. Teški likovi su likovi od kojih se teško opraštaš. No, nikada nisam zapela u perspektivi nekog lika, taj je rastanak sličniji opraštanju od prijatelja. Već sad znam da će mi set nedostajati, no u zadnje vreme nemam mnogo vremena za tugovanje. Na svu sreću, uloge mi se samo nižu - dodala je ona.