Celebrity News

Borba za starateljstvo duga tri godine: Sud doneo nove odluke u korist Milana Popovića

Autor: | 19/09/2017

Borba za starateljstvo duga tri godine: Sud doneo nove odluke u korist Milana Popovića

Još od 2014. godine traje borba na sudu između bivših partnera, srpskog biznismena Milana Popovića i hrvatske pevačice Severine Kojić, za ravnopravno roditeljstvo nad njihovim sinom Aleksandrom.

Slučaj je doživeo mnoge obrte, a poslednja sudska odluka doneta je u korist Popovića. Naime, Opštinski građanski sud u Zagrebu doneo je rešenje kojim zabranjuje Severininom suprugu Igoru Kojiću da na društvenim mrežama objavljuje fotografije maloletnog Aleksandra.

Kako se navodi u dokumentu u koji je Blic imao uvid, rešenje je doneto u najboljem interesu deteta. Milan Popović je tražio samostalno zastupanje svog maloletnog sina, što mu je sud i odobrio, a čime je doneta i privremena mera zabrane objavljivanja Aleksandrovih fotografija na javnim Fejsbuk i Instagram nalozima Igora Kojića, jer je to protivno interesu deteta.

Milan Popović o svim temama u vezi sa starateljstvom nad sinom: Jedini cilj mi je da Aleksandra izvedem na pravi put

Iako su Severinini advokati istakli da je Kojić u braku sa majkom deteta, to jest da je očuh i izuzetno bliska osoba, te da žive u istoj kući i da Igor ima dobar odnos sa Aleksandrom, sud je presudio u korist oca. Utvrđeno je da objavljivanje fotografija u ovom slučaju nepotrebno i suvišno, kao i kontraproduktivno psihofizičkom razvoju deteta, između ostalog, stoji u rešenju koje je doneto u Zagrebu.

Sud smatra da je dobrobit malog Aleksandra ugrožena, a o čemu su svedočili i veštaci, koji su vrlo jasno i decidirano naveli da što je dete starije to je manje poželjno da njegove fotografije izlaze u javnost.

Nakon potresne Severinine ispovesti o tome kako je izgubila bebu oglasio se i Milan Popović (video)

Novinari su ovim povodom pozvali Severinu, ali se do zaključenja ovog broja nije javljala na telefon.

U toku ovog meseca Milan je protiv Severine podneo i dve tužbe za klevetu. Jedna se odnosi na samu Severinu, a druga na Tomislava Petrovića, menadžera pevačice.

Više o tome pogledajte OVDE

Podsećanja radi, u junu ove godine, na sudu je izrečena privremena mera po kojom će Aleksandar u narednom periodu nedelju dana biti kod Severine, a nedelju dana kod Milana. Pojedini mediji su preneli da je pevačica pobesnela zbog ove odluke, a Popović je tada objasnio da ona u svakom trenutku, dok mališan boravi kod njega, može da ga pozove i posetiti ga.