Celebrity News

"Brižit Makron, oslobođena žena": Za tri dana izlazi biografija kontroverzne prve dame Francuske

Autor: | 14/01/2018

"Brižit Makron, oslobođena žena": Za tri dana izlazi biografija kontroverzne prve dame Francuske

U biografiji o francuskoj prvoj dami Brižit Makron (65) koju je priredila novinarka časopisa Closer, Male Brun, među ostalim se otkriva da je njen suprug Emanuel u vreme dok je bio tinejdžer, a ona njegova profesorka i tada  supruga francuskog bankara, napisao 'pikantnu' priču nadahnutu njihovom romansom.

Otkad je njen 24 godine mlađi suprug Emanuel postao francuski predsednik, Brižit ne prestaje da intrigira javnost. Gospođa Makron voli da krši  sva pravila pa tako i ona modna, a njen je mladenački stil često na meti kritičara. Usprkos tome ovu šik Francuskinju je Vogue nedavno proglasio najbolje odevenom damom na svetu, pa ni ne sumnjamo kako će njena biografija, koja u knjižare stiže sledeće nedelje, izazvati ogromno interesovanje.

Emanuel Makron, koji je prošlog meseca napunio 40 godina, u Brižt se zaljubio kao petnaestogodišnjak za vreme dramskih vežbi u srednjoj školi, ne obazirući se na protivljenje svojih roditelja koji vezu sa ženom od njega starijom 24 godine nisu odobravali.

Autorka biografije prikupila je pedesetak priča različitih ljudi koji su poznavali ili poznaju Brižit, nastojeći da je prikazaže iz više aspekata. Iz knjige se doznaje i kakav je njen muzički ukus, kao i da sluša razne  žanrove.

Knjiga pod nazivom "Brižit Makron, oslobođena žena" biće predstavljena 17. januara u izdanju kuće L'Archipel.

- Emanuelova priča koja se spominje u biografiji odvažno je delo s pomalo prljavim detaljima. Naravno, imena nisu ista, ali čini mi se da je on jednostavno morao da izrazi ono što je tada osećao - rekla je neimenovana porodična komšinica iz Makronovog rodnog Amenisa za časopis Closer, prenosi tportal.hr.

- Nije reč o autorizovanoj biografiji - navela je autorka dela Brun, dodavši da prva dama nije lično povezana s njenim projektom, već je pitanja uputila njenom kabinetu i dobila odgovore na temelju kojih je biografija nastala.

- Kopija je, naravno, poslata kabinetu Brižit Makron - rekla je autorka dela, dodavši da Brižit nije sačuvala kopiju priče sadašnjega supruga.