Celebrity News

CRVENA HALJINA, POTPETICE I ZLATNI SANDUK: Ovako će biti ispraćena KRALJICA SOULA! (foto)

CRVENA HALJINA, POTPETICE I ZLATNI SANDUK: Ovako će biti ispraćena KRALJICA SOULA! (foto)

Legendarna pevačica Areta Frenklin preminula je 16. avgusta u 77. godini od raka gušterače, što su njeni mnogobrojni fanovi dočekali u neverici. Ipak, njima je pružena prilika da se oproste od nje.

Naime, u naredna dva dana, zlatni kovčeg u kom će Areta počivati biće postavljen u Muzeju Afroameričke istorije u Detroitu, pa će tu fanovi moći da joj odaju počast. Ona je do muzeja prevezena u belom, klasičnom oldtajmeru iz 1936. godine, a u unutrašnjosti sanduka zlatnim slovima je ispisano "kraljica soula".

https://www.instagram.com/p/BnEE6_cgG_L/?hl=en&tagged=arethafranklin

Ona je obučena u crveno što simbolizuje njeno članstvo u sestrinstvu koje se borilo za prava Afroamerikanki. Noge su joj prekrštene, a obuvene su joj crvene štikle. Na usnama ima ljubičasto-crveni ruž.

https://www.instagram.com/p/BnEEfzogwaI/?hl=en&tagged=arethafranklin

Oko 200 obožavaoca spavalo je na ulicama kako bi ispratilo pevačicu. Iako je većina iz Detroita, bilo je i onih koji su prešli kilometre i kilometre kako bi došli i odali počast. Fanovi su pevali njene pesme i plakali. Sahrana će se održati 31. avgusta, a prisustvovaće njena porodica i prijatelji iz celog sveta i biće zatvorena za javnost.