Celebrity News

Da li će glumac priteći u pomoć: Bar Rafaeli završila na sudu, VADI SE NA LEONARDA DIKAPRIJA

Da li će glumac priteći u pomoć: Bar Rafaeli završila na sudu, VADI SE NA LEONARDA DIKAPRIJA

Bar Rafaeli, bivša devojka Leonarda Dikaprija završila je na sudu zbog utaje poreza na prihode od 16 miliona dolara koje je navodno sakrila od izraelskih vlasti.

U periodu od 2009. do 2010. godine supermodel je boravila u inostranstvu, a trebalo je da plati porez u visini od 808.000 evra što nije učinila.

Ona pred tužilaštvom tvrdi da je u spornom periodu živela sa Leonardom u Americi, ali sudija smatra da to što je kupovala nekretnine u Izraelu je dovoljno da bi se vodila kao stanovnik te zemlje. Takođe, izraelske vlasti su predočile da je manekenka prikrivala promotivne ugovore koje je potpisivala sa velikim automobilskim kompanijama.

- Bili smo u ozbiljnoj vezi i tada nisam bila stanovnik Izraela. Ne moram plaćati izraelski porez ako novac zarađujem u drugoj zemlji - branila se manekenka.

S druge strane, Bar je prijavljivala u Americi da je porez plaćala u Izraelu, pa će joj se za to krivotvorstvo takođe suditi. Međutim, to nije sve, i manekenkini roditelji morali su da se pojave na saslušanju. Njena majka optužena da je u tom periodu prikrila više od milion dolara profita koji je ona lično ostvarila kao agent svoje ćerke.

Inače, ovo nije jedina greška izraelske manekenke jer je i 2005. godine bila optužena da je prikrila dva miliona dolara prihoda.