Celebrity News

Dirljivi stihovi Gorana Karana rasplakali ceo region (video)

Goran Karan rasplakao region jednim potezom

Dirljivi stihovi Gorana Karana rasplakali ceo region (video)

Goran Karan putem društvenih mreža podelio pesmu posvećenu 15-godišnjoj devojčici koja je nastradala u zemljotresu u Zagrebu i ovim gestom rasplakao ceo region

Jedan od omiljenih kantautora u celom regionu, Goran Karan, objavio je na društvenim mrežama snimak pesme "Mirno spavaj dušo! koju je posvetio nastradaloj devojčici u zemljotresu koji je pogodio Zagreb i okolinu.

- Za devojčicu iz Klaićeve bolnice... - napisao je Karan uz video koji je rasplakao njegove brojne obožavatelje iz celog regiona.

Ima jedno svetlo, nikad se ne gasi / Ima jedna sreća što mi život krasi / Ima jedno mesto gde se blaga kriju / Ima jedno lice, najdraže od sviju

Mirno spavaj dušo mala, čuvam te / Ispod zvezda nisi sama, ljubim te / Gde si ti, gde si ti, anđeli traže svi. Jedan cvet u raju fali, to si ti… 

Ovo je deo stihova koje je splitski muzičar otpevao, a njegovi pratioci u komentarima su poručili Karanu kako je još jednom pokazao svoje veliko srce ovim dirljivim gestom.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Goran Karan (@goran_karan_official) on Mar 23, 2020 at 11:44am PDT

- Toliko sam tužna da ne mogu ni da pogledam do kraja... Iskreno saučešće porodici... Predivne reči, dirnula me je pesma jako... - samo je deo komentara koji se nižu ispod snimka pesme.

Podsetimo, nesreća se dogodila u nedelju ujutru kada je Zagreb zadesio najjači zemljotres u poslednjih 140 godina.

Goran Karan pravi vagabundo: Začet sam u Zagrebu, rođen u Beogradu, a živim u Splitu

Splitski vagabudno, kako sebe naziva, u Beogradu se može videti na nastupima koje organizuje bar jednom godišnje. Karte su uvek rasprodate, a u publici su uvek dame svih generacija. On je nedavno boravio u našoj prestonici, ali ne povodom koncerta, već je bio gost na manifestaciji "Dani Hvara".

- Dođem ja i češće nego što vi novinari znate, iz nekih privatnih razloga. U Beogradu imam nekoliko prijatelja koje volim da posetim, ali tada sam “u civilu”, nisam javna osoba. Doduše, moj posao je takav da, čim izađem iz kuće, ako me neko nešto pita ili poželi da se sa mnom slika, moram biti na raspolaganju. Dobro je uvežbati jedan konstantan osmeh i imati razumevanje za sve što može da se dogodi, a može se desiti svašta – zavisi koji je dan, koja ulica - rekao je Karan u nedavnom intervjuu za magazin "Hello".

Goran Karan: Nisam rob društvenih obaveza

Poznati pevač sudbinski je vezan za našu prestonicu, a predstavnici medija često uz ime Gorana Karana dodaju i "rođeni Beogađanin", a on na to kaže:

- To je tačan podatak. Rođen sam u Beogradu, 2. aprila 1964. godine, ali na proputovanju. Ako ćemo precizno, začet sam u Zagrebu, rođen u Beogradu, a živim u Splitu. Pravi sam vagabundo, zakuvalo se to i pre nego što je počelo. (smeh) Beograd pleni otvorenošću, srdačnošću i lakoćom življenja koja se retko sreće. Na svakom koraku može se čuti “nema frke, lako ćemo” ili “sve će biti dobro”, što je meni kao Splićaninu ugrađeno u kod.

Inače, popularni kompozitor, tekstopisac i pop pevač, karijeru je započeo osamdesetih godina u bendovima Epicentar, Crna udovica i Zippo, a samostalnu karijeru ima od 1997. godine kada je osvojio prvu nagradu na "Zadar-festu" sa pesmom "Kazna mi je što te ljubim".

Goran Karan: Divno je kada neko poželi da izrazi ono najintimnije, svoju ljubav, tvojom pesmom

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Goran Karan (@goran_karan_official) on Feb 13, 2020 at 8:47am PST

O njegovom privatnom životu se malo govori. Zna se da je bio u braku sa Suzanom, koja mu je 1991. godine rodila sina Roka, a pet godina kasnije Ivana. Par se posle toga razveo, a 2005. godine je sa vanbračnom suprugom Meri dobio blizance Miranu i Ivora.

I pored velike popularnosti i činjenici da na koncertima publici kroz svoje pesme uvek daje sebe potpuno, svoju intimu ne otkriva javnosti. Za sebe kaže da je “internacionalni radnik na osnovnim vrednostima srca”, i zbog toga nastupe ne želi da vezuje isključivo za 8. mart ili neki sličan datum.

- Sve što pevam kompliment je vašim vezama i osećanjima, tu sam da romantizujem atmosferu. Znam da je mnogim muškarcima teško da slušaju moj koncert, ali mogu da im poručim samo jedno – izdržite ta dva sata i osigurali ste topli obrok bar mesec dana. (smeh) - rekao je Karan za magazin "Hello".

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Goran Karan (@goran_karan_official) on Jan 13, 2020 at 7:29am PST

- Kad me pitaju koja je najlepša ljubavna pesma, teško mi je da dam konkretan odgovor. Smatram da postoje dve vrste pesama: ljubavničke i ljubavne. Ove prve nose entuzijazam prikladan za prvi susret, dok su druge usmerene na neki problem, pa tu imate onaj momenat “kazna mi je što te ljubim”. Jedna od boljih ljubavnih pesama koju sam napisao ujedno je stari narodni recept, “Dobro ti jutro, ljubavi”, a kaže: “Nosim ti kavu sa malo mlijeka, kad otvoriš oči neka te čeka, nek’ ovaj dan, novi dan, bude dan samo za nas”. Uvek upali, verujte - dodao je on.