Celebrity News

Donatela PRODAJE brend "Versaće", fanovi razočarani

Donatela PRODAJE brend "Versaće", fanovi razočarani

Američka modna kuća Majkl Kors (Michael Kors) kupuje italijansku kompaniju Đani Versaće (Gianni Versace) za više od dve milijarde dolara.

Dogovor o kupovini objavljen je danas pošto je Majkl Kors, poznat po ručnim tašnama, prošle godine za 1,35 milijardi dolara kupio proizvođača cipela Džimi Ču (Jimmy Choo).

Majkl Kors holdings, kao i drugi u modnoj industriji, pokušava da ojača prodaju kupovinom velikih brendova, kao što je Versaće, navodi Asošiejtid pres.

Ova odluka je, kako se čini, iznenadila mnoge obožavatelje i poštovaoce kultnog italijanskog brenda, pogotovo što je pre samo četiri dana Donatala predstavila svoju kolekciju u Milanu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Donatella Versace (@donatella_versace) дана 23. Феб 2018. у 12:06 PST

S obzirom da će američka kompanija uskoro preuzeti italijanski lukuszni brend, kritičari se slažu, to bi mogla da bude smrt brenda. Većina Versaće torbi košta više od 2.000 dolara, dok Majkl Kors tašnu možete da kupite i za namnje od 100 dolara, piše Biznis Insajder.

"Ne dozvolite Majklu Korsu da kupi kompaniju Versaće." On će je uništiti, samo je jedan od hiljade kritika koje mogu da se nađu na Instagramu.

Kako su saopštili iz kompanije Majkl Kors, prema dogovoru, Majkl Kors će promeniti ime u Kapri holdings (Capri Holdings), a kompanija ima brojne planove za evoluciju Versaćea. Donatela Versaće, koja se trenutno nalazi na poziciji kreativnog direktora brenda, nastaviće da vodi kreativne ciljeve kompanije, piše u saopštenju.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Donatella Versace (@donatella_versace) дана 14. Јул 2018. у 3:05 PDT

Inače, ova italijanska modna kuća postoji od 1978. godine, a osnovao ju je Đani Versaće koji je ubijen 15. jula 1997. godine pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima.

Brendom je kasnije nastavila da upravlja njegova rođena sestra Donatela, koja je kao direktorka kompanije bila zadužena za sve procese proizvodnje garderobe.

Versaće je tokom godina stekao brojne obožavatelje, a postao je sinonim za luksuz, raskoš i eleganciju, sa velikom dozom seksepila, te su ga nosile neke od najlepših žena sveta: Anđelina Džoli, Sindi Kraford, Klaudija Šifer, Ema Roberts, Eva Longorija, Gvinet Paltrou, Hale Beri.

- Nikada ne možete pogrešiti noseći Versaće. Obožavam Versaće! - izjavila je Hale nakon premijere jednog filma, kada je sa ponosom prošetala haljinu ovog brenda.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели mariama waheed (@the.m.print) дана 3. Мај 2017. у 4:13 PDT