Celebrity News

Dragan Bjelogrlić: Nisam vlasnik svog života

Dragan Bjelogrlić: Nisam vlasnik svog života

Glumac i režiser gotovo nikada ne govori o supruzi Maji s kojom je 23 godine u braku i mada se oseća mladim u duši, svestan je odgovornosti koju ima kao glava porodice...

Zašto nas ne čudi izjava čuvenog glumca i režisera Dragana Bjelogrlića koji je protekle sedmice povodom dvestotog igranja predstave „Let iznad kukavičjeg gnezda“ u Beogradskom dramskom pozorištu, rekao da voli da igra buntovnike? Takvog ga je publika, uostalom, upoznala još pre trideset godina kada je igrao Bobu u seriji „Bolji život“, a sve što je kasnije pokazivao kroz svoj rad, ali i delovanje izvan scene, govorilo je da iz tog lika nikada nije sasvim izašao. Beskrajno šarmantan u svom nastupu, Bjela, koji je baš nedavno proslavio 56. rođendan, i danas ima energiju jednog takvog mladića, ali je kanališe na sve dobre načine koje je mogao da smisli – kroz producentsku delatnost, ljubav prema režiji, glumi u filmu i serijama, a eto, na veliko zadovoljstvo pozorišne publike, i prema daskama koje život znače, iako više nema dovoljno vremena za njih.

– Nemam ambicija da režiram u pozorištu. Za nov angažman treba da se pojavi dobar tekst – poručio je Bjelogrlić novinarima i time ipak demantovao da će se dublje okrenuti pozorišnoj umetnosti.

Pa ipak, mladić je ostao i kada se posvećuje stvarima koje nisu vezane za umetnost. Na prvom mestu, ljudi iz njegovog bliskog okruženja navode da je veoma privržen svojoj supruzi Maji, kojoj je neizmerno zahvalan što je podigla njihovo dvoje dece, ćerku Miu (23) i sina Alekseja (19). Maju je upoznao prilikom zajedničkog snimanja jedne reklame za nameštaj, budući da se ona tada bavila manekenstvom, a venčali su se pre 23 godine. Ubrzo se okrenula poslu prevodioca sa diplomom Filološkog fakulteta, ali Dragana je zadivilo koliko je posvećena građenju njihovog porodičnog života.

– Mislim da duže mogu da izdržim pod vodom nego kod kuće – rekao je jednom Bjela, a to možda najbolje opisuje koliko Majin zadatak nije bio nimalo lak. Ipak, glumac nikada nije zaboravio važnost porodice, pa zbog nje danas primećuje razliku u odnosu na dane mladosti.

– Godine nose sto problema, a jedan od osnovnih jeste to što sebi mnogo toga zamerate. Vidite koliko imate godina, a ništa niste naučili. S godinama, imate i odgovornost prema svojoj porodici, i sem ako niste sebični skot, niste vlasnik svog života sto odsto. Ne možete da eksperimentišete kao kad ste mladi. I to su kompromisi koji su neophodni – rekao je jednom Dragan.

Danas je zadovoljan putem kojim su krenula njegova deca. Mia je studentkinja Fakulteta političkih nauka, dok je Aleksej baš ove godine upisao glumu, zbog čega je ponosni tata bio posebno srećan. Iako o porodici gotovo nikada ne govori u javnosti, prijateljima se poverio da nije smeo da se meša u sinovljev izbor jer se i dalje seća sopstvenog puta, kada je poslušao oca Tomislava da treba da se bavi nekim ozbiljnijim poslom, poput građevine ili arhitekture. Oca je, nažalost, izgubio sa osamnaest godina zbog čega njemu i bratu Goranu koračanje u odrasli život nije bilo lako, a ubrzo se ipak vratio umetnosti bez koje, kako je mnogo kasnije rekao, ne može da zamisli život.

Aleksej je tako, pored pauza u fudbalskim treninzima kojima je takođe posvećen, učestvovao na snimanju Bjeline serije „Žigosani u reketu“, a reditelj se tada našalio da „mali mora da zaradi za džeparac“. Iako o deci nikada ne govori, jednom se požalio da ćerki nije znao šta da kaže kada mu je rekla da ne vidi razloge da ostane u ovoj zemlji.

Dragan će naredne sedmice predstaviti drugu sezonu svoje veoma popularne serije „Senke nad Balkanom“.