Celebrity News

Džejmi Oliver PROPAO NAČISTO! Prinudna uprava uvedena u sve njegove restorane! 1.000 radnika ostaje bez posla?

Džejmi Oliver PROPAO NAČISTO! Prinudna uprava uvedena u sve njegove restorane! 1.000 radnika ostaje bez posla?

U lanac restorana čuvenog britanskog kuvara Džejmija Olivera uvedena je danas prinudna uprava, čime je ugroženo više od 1.000 radnih mesta na 25 destinacija širom Velike Britanije, javlja agencija Rojters pozivajući se na saopštenje kompanije.

Revizorsko konsultantska kuća KPMG je imenovana za prinudnog upravnika u restoranima ove kompanije u Velikoj Britaniji, dok njeno poslovanje međunarodnih franšiza i njen brend "Fitin Kornvol" neće biti pogođeni, navodi se u saopštenju "Džejmi Oliver Grupe".

- Duboko sam ožalošćen zbog ovog ishoda i želeo bih da se zahvalim svim zaposlenima i našim dobavljačima koji su uložili svoje srce i dušu u ovaj posao tokom više od deset godina - poručio je Oliver u saopštenju.

https://www.instagram.com/p/BxuTwJYHikO/

Prinudna uprava je, kako dodaje Rojters, uvedena kao vid zaštite od kreditora.

Oliver je 2008. godine osnovao svoj brend elitinih restorana italijanske kuhinje "Džejmis Italijan". Grupa njegovih restorana uključuje i roštiljnicu "Barbekju" i "Džejmi Oliver's Diner".

Oliver je poznat po svojim knjigama i TV emisijama "Goli kuvar", koje su se emitovale u više desetina zemalja, kao po svojoj kampanji za zdravije školske obroke.

Njegov lanac restorana je poslednja žrtva oštrog trgovinskog okruženja u najužim gradskim jezgrima širom Britanije.