Celebrity News

Džon Malkovič dobio važnu nagradu u Beogradu a evo ko je proglašen za najboljeg glumca!

Džon Malkovič dobio važnu nagradu u Beogradu a evo ko je proglašen za najboljeg glumca!

Džon Malkovič, slavni holivudski glumac bio je počasni gost 48. FEST festivala!

Na zatvaranju poslednje večeri FEST-a slavnom holivudskom glumcu uručeno je priznanje za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti. Džon Malkovič, koji vuče korene sa naših prostora za Blic.rs istakao je šta ga je tokom godina i njegove blistave karijere isklesalo kao sjanog umetnika.

– Ono što je mene definisalo najviše su pozorišne uloge, počeo sam u Čikagu i puno stvari koje sam radio u “Steppenwolf-u” su odredile moj glumački razvoj. Takođe “Staklena menažerija”, predstava “True West” koju smo izveli u Njujorku, “The Libertine” na Brodveju… To su pozorišne uloge koje su najviše uticale na moj razvoj kao glumca. Sa filmom je drugačije. Na pozorišnim ulogama možete da radite, dok na filmu tu jednu scenu snimate najviše jedan dan i gotovo. Postoji razlika između filmskih i pozorišnih uloga, ali ono što je mene definisalo su uloge u pozorištu - izjavio je nostalgični Džon dodavši:

– Što se tiče drugih glumaca ima ih dosta koji ne vole sebe da gledaju. Ja spadam u njih, ne mogu da podnesem sopstveni glas, mogu da trpim to do određene mere, ne mogu ni sebe da gledam. Što se tiče posla kritike, to je bitno zato što cenim rad. Jer ne radi se samo o meni o mojoj ulozi, nego o filmskom radu generalno i zato smatram da je filmska kritika bitna.

Džon Malkovič će igrati Harvija Vajnstina u pozorišnoj predstavi

O svom poreklu Džon Malkovič govorio je svojevremno u Zagrebu....

- O moje poreklo mogu se otimati i Hrvati i Bosanci i Crnogorci, ali pre svega, ja se osećam kao Amerikanac, jer sam rođen u Americi. Juče sam posetio navodno selo rođenja mog dede, ali ne znam da li je to tačno jer mi je dosta toga rečeno o mojim precima. Moj otac o svom ocu je uvek govorio da je bio najveći lažljivac na svetu, pa je tako lagao i o našem poreklu - rekao je glumac tada.

Kada sam došao u Bosnu, svi su mi rekli - ćuti, ti si Bosanac - nastavi je glumac koji je u Zagrebu podelio i ovu priču iz svog detinjstva:

Džon Malkovič u Zagrebu: Majka mi je rekla ti si Crnogorac, ti si iz Crne Gore (video)

- Moji deda i baka nisu hteli da njihova deca nauče srpsko-hrvatski, uvek su negde ‘po ćoškovima’ razgovarali tim tajnim jezikom. Nikad nisam imao jaku porodičnu vezu, pre svega moj otac i deda nisu bili u dobrim odnosima, jer je moj deda terao oca da radi u rudniku, što otac nije hteo - prenosi Kurir.

Džon Malkovič sa suprugom u poseti Crnoj Gori

Goran Bogdan najbolji glumac 48. Festa

Glumac Goran Bogan koji uživa u ljubavi sa mlađom koleginicom Jovanom Stojiljković proglašen je za na­j­bo­ljeg glu­mca fe­sti­va­la, ko­ji ima dva fi­l­ma.

- Sna­gom svog izra­za, u ulo­zi po­ni­že­nog čo­ve­ka, sa mi­ni­mal­nim spo­lj­nim sred­stvi­ma i sna­žnom unu­tra­šnjom emo­ti­v­nom ogo­lje­no­šću za lik oca ko­ji že­li da po­vra­ti svo­ju de­cu, Go­ran Bo­g­dan do­bi­ja na­gra­du za na­j­bo­ljeg glu­m­ca - sto­ji u obra­zlo­že­nju glavnog žirija takmičarkog programa.

Goran Bogdan: Beograd je moj novi dom

Goran Bogdan  bio je najveća zvezda i prve večeri Festa, pošto je film “Otac” u kome tumači glavnu ulogu, otvorio najveći filmski događaj u regionu.

Ostvarenje u režiji Srdana Golubovića “Otac” zasnovano je na istinitoj priči i prati glavnog junaka koji od svog sela na jugu Srbije pešači do Beograda kada mu zbog siromaštva Centar za socijalni rad oduzme decu. To je film o marginalcu i gubitniku koji tokom ovog puta postaje heroj našeg doba.