Celebrity News

Emotivna ispovest Serene Vilijams: Kako sam preživela dva traumatična meseca nakon porođaja

Autor: | 11/01/2018

Emotivna ispovest Serene Vilijams: Kako sam preživela dva traumatična meseca nakon porođaja

Slavna američka teniserka Serena Vilijams (35) otkrila je da je imala ozbiljnih zdravstvenih problema neposredno nakon rođenja ćerke Olimpije.

Serena je u ekskluzivnom intervjuu za Vogue ispričala kroz kakve muke je prolazila za vreme i nakon porođaja.

Amerikanka je istakla da se odlično osećala u trudnoći, da nije bilo nikakvih problema, a da su na porođaju krenule muke. Jake kontrakcije su usporile rad bebinog srca, pa joj je odmah urađen carski rez.

Dan nakon porođaja Serena se požalila na otežano disanje. Kako je imala problema sa zgrušavanjem krvi i pojavom trombova, lekari su brzo zaključili da se radi o plućnoj emboliji.

Teniserka je hitno otišla na skener i utvrđeno je da ima krvne ugruške u plućima. Da stvar bude još gora, otvorila joj se i rana od carskog reza i doktori su otkrili da ima hematom u abdomenu.

Posle nekoliko intervencija, Serena je puštena kući i narednih šest nedelja nije bila u stanju da ustane iz kreveta.

Објава коју дели Rolling Out (@rollingout) дана 10. Јан 2018. у 7:00 PST

Serenin suprug Aleksis Ohanijan otkrio je da joj je najteže palo to što nije mogla da se posveti svojoj ćerkici.

- Nakon svega što je prošla, osećaj da ne može ni pelene da promeni našoj ćerkici joj je izuzetno teško pao -  ispričao je suprug teniserke.

Serena ne krije da je bila potpuno slomljena.

- Nikada nećete čuti jednu mamu da priča o onim najtežim trenucima, o pritisku koji oseća, o nemoći kad čuje svoju bebu kako plače. Ni sama ne znam koliko puta sam se osetila sa ne mogu više, da sam potpuno slomljena. Ili koliko puta sam bila na ivici živaca zbog plakanja, a potom bih odmah osetila krivicu. Pitala sam se: “Zbog čega si toliko tužna kad imaš ovako prelepu bebu?” Te promene raspoloženja su potpuno neverovatne - iskrena je Serena Vilijams.