Celebrity News

EVO KO ĆE DA IGRA JEDNU OD GLAVNIH ULOGA: Miloš Avramović o početku snimanja SERIJE "Južni vetar"

EVO KO ĆE DA IGRA JEDNU OD GLAVNIH ULOGA: Miloš Avramović o početku snimanja SERIJE "Južni vetar"

Nakon ogromnog uspeha koji je postigao film "Južni vetar", izvesno je da ćemo sagu o beogradskom podzemlju gledati i na malim ekranima. Snimanje serije zasnovane na istoimenom bioskopskom hitu počinje 5. aprila, saznaje se od reditelja, producenta i koscenariste Miloša Avramovića. Ambiciozna serija će imati 10 epizoda koje će se emitovati na RTS. Ekipi glumaca, sa Milošem Bikovićem na čelu, pridružiće se Žarko Laušević koji će igrati jednu od glavnih rola.

Laušević će se naći u ulozi čoveka koji je na ivici zakona, otkriva nam reditelj.

- Ne mogu mnogo da otkrivam o njegovoj ulozi, osim da je veoma zanimljiva. Laušević je veliko pojačanje za seriju i čast nam je što se pridružuje ekipi. Inače, u pregovorima smo sa dva ozbiljna imena iz inostranstva, a biće i naših sjajnih glumaca - najavljuje Avramović.

Serija će se snimati tri meseca u Beogradu, Srbiji, Italiji i Crnoj Gori i, kako otkriva Avramović za "Novosti", svi jedva čekaju da se kamere uključe.

.

- Tekst je u završnoj fazi, ima novina u odnosu na film u smislu da će biti novih sukoba, likova, uzbudljivih zapleta. Cilj je da odemo korak dalje u odnosu na film koji je sniman u skromnim uslovima. Lestvicu smo postavili visoko i želimo da se, što da ne, približimo američkim serijama - kaže Avramović.

"Južni vetar" će se pridružiti talasu domaćih krimi-serija koje su preplavile TV nebo. Ipak, ova priča je, kako napominje reditelj, drugačija.

- Istina je da je došlo do eksplozije tog žanra, ali mi se ne bavimo policijom ili tajnim službama. Nama su u fokusu obični ljudi koji su na ivici, koji se zarad opstanka nalaze u međuprostoru dobra i zla. Serija će pratiti njihove demone i unutrašnje borbe - zaključuje reditelj.