Celebrity News

Godišnjica Reda vitezova Podvezice: Kejt Midlton sprečena da dođe, Megan i Hari nisu pozvani (foto)

Godišnjica Reda vitezova Podvezice: Kejt Midlton sprečena da dođe, Megan i Hari nisu pozvani (foto)

U Vindzorskoj palati u Velikoj Britaniji juče je svečano obeležena godišnjica Reda vitezova Podvezice, jednog od najpoštovanijih, plemenitih viteških redova u Evropi, koji je još u 14. veku ustanovio tadašnji engleski kralj Edvard III.

Godišnjici je prisustvovala kraljica Elizabeta II, princ Čarls i njegova supruga Kamila Parker, kao princ Edvard i princ Vilijam, koji su nosili svečane ogrtače i šešire po kojima je Red prepoznatljiv.

Ipak, mnogi su se pitali zbog čega velikoj tradicionalnoj proslavi nisu prisustvovali Kejt Midlton, princ Hari i Megan Markl.

Naime, vojvotkinja od Kembridža još uvek je na porodiljskom odusustvu, pa je, kao i 2013. godine kada je rodila princa Džordža, Kejt izostala sa proslave.

Razlog izostanka nedavno venčanog para Megan i Harija nešto je drugačiji - oni zapravo nisu pozvani! Razlog tome jeste činjenica da Hari nije član Reda vitezova Podvezice, kao ni njegova supruga.

- Vojvoda od Saseksa nije vitez Reda i verovatno neće ni biti dok njegov otac ne postane kralj. Megan takođe neće prisustvovati proslavi sve dok Hari ne postane član -  objašnjava Marlen Koenig, britanski i evropski kraljevski ekspert.