Celebrity News

Haljine, nakit, fotografije, uspomene: Lične stvari Odri Hepbern po prvi put na aukciji

Autor: | 20/09/2017

Haljine, nakit, fotografije, uspomene: Lične stvari Odri Hepbern po prvi put na aukciji

Aukcijska kuća Christie's juče je zvanično započela aukciju lične kolekcije legendarne Odri Hepbern.

U kolekciji se nalazi oko 500 predmeta, a osim glumičine garderobe i modnih dodataka, zbirka uključuje brojne fotografije i uspomene sa snimanja.

Ovo je prvi put da se ostavština Odri Hepbern nudi na javnoj aukciji što će zasigurno oduševiti ljubitelje njenog repertoara i stila, a s obzirom da se radi o jedinstvenoj arhivi jedne od najvećih holivudskih zvezda, očekuje se kako bi pojedini predmeti mogli dostići cene više od 100 hiljada dolara.

- Očekujemo veliki interes jer je Odri bezvremena modna ikona. Njen je stil i dalje prepoznatljiv i aktuelan, a komadi iz njene vredne kolekcije i u današnjem su kontekstu i te kako nosivi. Odri je volela modu i nosila je najveća imena od šezdesetih na ovamo, što će posebno oduševiti ljubitelje vintage poslastica  - izjavila je Meredit Eterington-Smith, autorka aukcije. “

Među njima su i Givenchy haljine koje su dizajnirane baš za nju, kao primr je mala crna haljina s detaljima od perja ili kreacija koju je 1963. nosila u filmu “Šarada”.

Osim visoke mode, aukcija će ponuditi i Odrin vredan nakit, poput skupocene Tiffany narukvice koju je od reditelja Stevena Spilberga dobila nakon snimanja filma “Uvek”. Zatim scenario filma “Doručak kod Tifanija”, upaljač sa snimanja “Moja lepa gospođice” i još puno, puno toga.

A post shared by Makoto Irihashi (@maco_25x2) on Sep 20, 2017 at 3:52am PDT

A post shared by Urban Finder (@urban_finder) on Sep 20, 2017 at 1:24am PDT

Aukcija ličnih stvari Odri Hepbern trajaće sve do 3. oktobra.

Deo kolekcije možete videti u najavnom videu aukcijske kuće.