Celebrity News

Harvi Vajnštajn napravio listu osoba od kojih strahuje

Autor: | 19/11/2017

Harvi Vajnštajn napravio listu osoba od kojih strahuje

Osramoćeni filmski producent Harvi Vajanštajn (65) izbačen je iz vlastite producentske kompanije, filmske Akademije, TV akademije koja dodeljuje nagradu "Emmy", ostavila ga je supruga, a navodno se priprema i istraga, kao i potencijalna optužnica za silovanje.

Kazna za Harvija Vajnštajna kakvu filmska industrija do sada nije videla

Podsećamo producenta je oko sto žena optužilo za seksualno uznemiravanje, od kojih 13 za silovanje. Vajnštajn se trenutno nalazi u klinici za rehabilitaciju "The Meadows".

Britanski Observer se domogao tajne liste od gotovo sto istaknutih osoba koje je Harvi pokušao da ućutka.

Na toj, do sada neobjavljenoj, listi nalaze se imena 43 muškarca i 48 žena. Vajnštajn ju je navodno napisao sam kako bi saznao  da li će osobe s liste svedočiti protiv njega i nameravaju li ći u javnost s optužbama.

Popis glumaca, publicista, producenata, finansijskih stručnjaka i drugih koji rade u filmskoj industriji je bio deo Harvijeve strategije kako bi znao što ga čeka i ko će govoriti o njegovom navodnom nedoličnom predatorskom ponašanju. Imena su, navodno, sastavljena lično od strane Vajnštajna i podeljena su timu koji je on angažovao. Inače, dokument postoji još od početka 2017. godine.

Pojedince koji su imenovani na popisu, istražitelji su kontaktirali i tajno skupljali informacije. Povratne informacije s terena tada su bile prosleđene Vajnštajnu i njegovim advokatima.

Desetak osoba s liste ima sedište u Londonu, većina ih živi u Njujorku, a drugi su iz Los Anđelesa. Lista sadrži imena producenata, publicista, glumca, kao i onih koji rade u marketingu i distribuciji, piše 24sata.hr.