Celebrity News

Havijer Bardem stao u odbranu Vudija Alena: Apsolutno me nije sramota da radim sa njim

Havijer Bardem stao u odbranu Vudija Alena: Apsolutno me nije sramota da radim sa njim

Slavni španski glumac Havijer Bardem izjavio je da ga "apsolutno nije sramota" što je sarađivao sa režiserom Vudijem Alenom.

U poslednjih nekoliko meseci, nakon optužbi da je seksualno uznemiravao svoju usvojenu ćerku Dilan Farou kada joj je bilo samo sedam godina, 82-godišnjem režiseru leđa su okrenule brojne filmske zvezde uprkos tome što je Alen negirao optužbe.

Kolin Firt tako je u januaru izjavio da ne želi više ikada da sarađuje sa Alenom, dok su Timoti Kalamet i Rebeka Hol - zvezde predstojećeg Alenovog filma "A Rainy Day in New York", saopštile da će svoje honorare donirati inicijativi "Time's Up", koja se bavi podrškom žrtvama seksualnog nasilja.

- Šokiran sam ovom naglom promenom tretmana. Sudije država Njujork i Konektikat oslobodile su Alena. Da postoje dokazi da je kriv - da, prestao bih da radim s njim. Ali, sumnjam da je to slučaj - rekao je Bardem, koji je igrao u Alenovom filmu "Vicky Christina Barcelona" iz 2008. godine.

Govoreći na francuskom jeziku u intervjuu za "Paris Match", Bardem je uputio kritiku pokretu protiv seksualnog uznemiravanja "Me Too", tvrdeći da sažaljeva žene više od muškaraca.

- Danas imamo utisak da su sve žene na jednoj strani, a svi muškarci na drugoj, što šalje vrlo negativnu poruku mlađim generacijama. Muškarci se čak vrlo često optužuju bez ikakvih dokaza. Trebalo bi da budemo jedni uz druge, a ne jedni protiv drugih - dodao je 49-godišnji glumac.