Celebrity News

Hurricane ipak na Evroviziji, samo pod jednim uslovom! (video)

Hurricane ipak na Evroviziji, samo pod jednim uslovom! (video)

Organizatori "Pesme Evrovizije", najvećeg evropskog muzičkog i televizijskog događaja, usled pandemije korona virusa otkazali su takmičenje, ali su doneli i novu odluku po kojoj isti izvođači mogu da nastupe sledeće godine, ali sa novom pesmom 

Zbog pandemije koronavirusa Evropska radiodifuzna unija (EBU) donela je pre tri dana odluku da se "Pesma Evrovizije" neće održati ove godine. Najveći evropski televizijski događaj bio je planiran da se održi od 12. do 15. maja u Roterdamu i njemu su se najviše radovale Hurricane devojke koje su do detalja uradile sve pripreme neophodne za spektakularno predstavljanje Srbije na ovom takmičenju.

Ipak, to ne znači da grupa Hurricane neće na stati na binu sledeće godine!

Fantastični trio -  možda neće imati priliku da nasupi sa "Hasta La Vista" na evrovizijskom takmičenju, ali bi mogle sa nekom drugom pesmom.

Otkazana Evrovizija zbog epidemije korona virusa, Hurricane razočarane!

Naime, organizatori "Pesme Evrovizije" ponovo su se oglasili i saopštili svoje nove odluke.

- Evropska radiodifuzna unija je svesna koliko će Pesma Evrovizije nedostajati ove godine. Univerzalne vrednosti i tradicija da se muzikom slavi različitost, danas su potrebniji više nego ikad. Zbog toga, trenutno istražujemo alternativne programe, ali ne i takmičenje, kako bismo pomogli da ujedinimo i zabavimo publiku širom Evrope u ovim izazovnim vremenima - stoji na početku saopštenja i dodaje da organizatori rade na programu i onlajn platformama putem kojih će u narednim mesecima odati počast pesmama i izvođačima koji su bili prijavljeni za nastup 2020. u Roterdamu.

Na sastanku evrovizijske Referentne grupe odlučeno je kako evrovizijska pravila neće biti menjana, te da se za Evrosong 2021. moraju odabrati nove pesme. Da li će izvođač biti isti, odluka je na svakoj televiziji koja učestvuje u ovom takmičenju, naglasili su.

- U skladu sa pravilima Pesme Evrovizije, doneta je odluka da pesme koje su bile prijavljenje za ove godine neće moći da učestvuju u takmičenju 2021. Zemlje učesnice mogu da odluče koje umetnike će poslati na takmičenje sledeće godine, a to mogu biti ovogodišnji pobednici ili novoizabrani - zaključuje se u saopštenju.

Beovizija 2020: Vatrena trojka odnela pobedu, Hurricane idu na Evroviziju!

Podsetimo, prelepe Hurricane devojke, nakon sabiranja glasova stručnog žirija i publike odnele su ubedljivu pobedu na Beoviziji. Nastup na evropskom takmičenju su isplanirale do detalja i, naravno da nisu krile razočaranost kada su saznale za otkazivanje Evrovizije, ali su svesne da je reč o višoj sili i da povodom toga ne mogu ništa da učine.

– Jako nam je žao što je došlo do otkazivanja Evrovizije, ali to su mere prevencije i odluka nadležnih organa. Mi smo se spremale kao da se ništa ne dešava ali poštujući odluke vlade Republike Srbije stali smo sa pripremama. A sad smo dobili i zvaničnu informaciju da je Evrovizija otkazana – rekle su “Telegraf”.

– Mi tu ništa ne možemo, sem da ispoštujemo. Naravno da smo razočarane, ne samo zbog otkazivanja Evrovizije već zbog celokupne situacije koja nas je zadesila. Nadamo se što bržem završetku ove agonije - dodale su devojke.

Ipak, da nije sve izgubljeno, potvrdila je i nova odluka organizatora Evrovizije, tako da se nadamo da će Sanja, Ivana i Ksenija uspešno predstaviti Srbiju 2021. na popularnom takmičenju i ne sumnjamo da će i nova pesma biti sjajna!

Prisetimo se još jednom pobedničke pesme: